"Проти окупації треба боротися": Кучма назвав причини окупації Криму

"Проти окупації треба боротися": Кучма назвав причини окупації Криму
"Те, що Росія зробила з Кримом, краще називати не анексією, а окупацією" - Леонід Кучма.

Другий президент України Леонід Кучма заявив, що Крим міг лишитися під контролем України, якби українці та влада вирішили б тоді почати захищатися: "окупація Криму відбулася тому, що Україна не стала захищатися". Окрім цього Леонід Кучма переконаний, що термін "анексія" не є доречним стосовно ситуації на Кримському півострові, повідомляє "Українська правда".

Я б назвав те, що Росія зробила з Кримом, не анексією, а окупацією. Анексія – це ж нібито назавжди, це "відрізали і з’їли".

А от окупація – це зовсім інше: це тимчасово і ми своє повернемо. Анексією можна лише обурюватися, але як уже доконаним фактом, а проти окупації треба боротися, - наголосив другий президент України.

Також Кучма вважає, що причини у ситуації з окупацією Криму та початком бойових дій на Донбасі були діаметрально протилежними: окупація Криму відбулася тому, що Україна не стала захищатися, а війна на Донбасі почалася тому, що ми нарешті почали відповідати окупанту, перейшли до опору.

Могли й не переходити, звичайно. Могли скласти зброю та задкувати аж до Збруча. І все було б мирно, і не було б війни, і України ніякої не було б. А була б одна велика Малоросія, - зазначив Леонід Кучма.

Нагадаємо, що раніше колишній мер Києва Леонід Черновецький розповів, що у 1990-х роках нібито оплачував послуги жінок легкої поведінки для тодішнього керівництва держави, зокрема – президента Леоніда Кучми.

Він розповів, що було це тоді, коли він був депутатом Верховної Ради та працював банкіром.

Читайте також
Росія попередила Україну про "різанину" на Донбасі у разі зміни Мінських угод Росія попередила Україну про "різанину" на Донбасі у разі зміни Мінських угод
Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров заявив, що зміни у Мінських угодах можуть призвести до неминучої “різанини на Донбасі”.
Кравчук про відведення військ РФ: "Ми не повинні заспокоюватися" Кравчук про відведення військ РФ: "Ми не повинні заспокоюватися"
Перший президент України, Леонід Кравчук заявив, що відведення російських військ від українських кордонів і з території окупованого Криму не привід для України та світової громадськості розслаблятися.
Арестович вважає, що Росія не готова говорити з Зеленським про ситуацію на Донбасі Арестович вважає, що Росія не готова говорити з Зеленським про ситуацію на Донбасі
Спікер України у Тристоронній контактній групі Олексій Арестович повідомив, що не бачить готовності та прагнення Росії розмовляти із Володимиром Зеленським.
Loading...
Load next