ЄС має розпочати переговори з Україною про вступ уже цього року, - Президент Литви

ЄС має розпочати переговори з Україною про вступ уже цього року, - Президент Литви

Президент Литви Гітанас Науседа переконаний, що Європейський Союз має розпочати з Україною переговори про вступ до Союзу вже цього року.

У вівторок у Страсбурзі на спільному з президентом Європейського парламенту Робертою Мецолою підході до преси він сказав:

Україна належить Європейському Союзу - українці довели це вже багато разів. І наше завдання - допомогти їм досягти цієї цілі, провести всі необхідні реформи для того, щоб приєднатися до Європейського Союзу. Я вітаю заяву, яку ви, мадам президентка, зробили щодо переговорів про вступ - ми маємо націлитися, щоб розпочати переговори про вступ уже цього року.

Науседа переконаний, що європейська перспектива - це те, що "дає надію і силу українському народу, який бореться на полі бою за свою свободу".

Також важливо продовжувати чинити тиск на росію і продовжувати застосовувати послідовну політику санкцій. Ці санкції мають бути болючими, і не має бути місця для їх обходу, - продовжив він.

Крім того, президент Литви наполягає на тому, що необхідно шукати можливості притягнути до відповідальності росію за вчинення в Україні злочинів агресії.

Я схвалюю резолюцію Європейського парламенту щодо створення спеціального трибуналу, - окреслив він свою позицію з цього питання.

Науседа також наголосив на важливості об'єднання зусиль у боротьбі з російською дезінформацією та переглядом історії.

Є необхідність у спільній політиці ЄС щодо історичної пам'яті. Ми маємо робити більше, - сказав президент Литви.

Нагадаємо, що "До коаліції за спецтрибунал для рф приєдналися 32 країни", - Кулеба.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Президент Литви виступає за надання європейської перспективи Україні Президент Литви виступає за надання європейської перспективи Україні
Президента Литви Гітанас Науседа вважає, що важливо надати європейську перспективу асоційованим країнам - Україні, Сакартвелу та Молдові. За словами Президента, інтеграція до внутрішнього ринку ЄС стала б своєчасним стимулом для асоційованих партнерів, тоді як іншу інтеграцію можна запропонувати іншим країнам Східного партнерства відповідно до їх потреб.
ЄС сказав "так" євроінтеграції України, – президент Литви ЄС сказав "так" євроінтеграції України, – президент Литви
Зазначається, що екстрений саміт ЄС ухвалив компромісне рішення.
Зеленський прилетів у Вільнюс для зустрічі із президентом Литви (фото) Зеленський прилетів у Вільнюс для зустрічі із президентом Литви (фото)
У межах робочого візиту до Литви президент України зустрівся із президентом Литовської Республіки Гітанасом Науседою.
Loading...
Load next