Польща та Словаччина створюють коаліцію для передачі Україні МіГ-29 - Блащак

Польща та Словаччина створюють коаліцію для передачі Україні МіГ-29 - Блащак

Віцепрем'єр-міністр - міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що Польща і Словаччина створюють коаліцію країн для передачі Україні бойових літаків. Повідомило Польське радіо.

Політик зазначив, що говорив про це з міністром оборони Словаччини Ярославом Надем. Своєю чергою, очільник Міноборони Словаччини заявив, що в Україну надійдуть пострадянські винищувачі МіГ-29.

Минулого тижня Маріуш Блащак і Ярослав Надь зустрілися в Стокгольмі з нагоди саміту міністрів оборони країн Європейського Союзу. Після зустрічі голова Міністерства національної оборони Словаччини повідомив у соцмережах, що Польща та Словаччина готові передати Україні МіГ-29.

За даними словацьких ЗМІ, члени комітету з питань оборони словацького парламенту позавчора обговорювали передачу літаків Україні. На зустрічі йшлося про відправку до Києва 13 МіГів.

Нагадаємо, що у Раді планують візит до США для лобіювання передачі Україні F-16.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
"Великий потенціал тристоронньої співпраці": Україна, Британія і Польща створюють новий альянс "Великий потенціал тристоронньої співпраці": Україна, Британія і Польща створюють новий альянс
Нещодавно президент України Володимир Зеленський заявив про готовність країни до альянсу з іншими країнами, а не тільки з НАТО.
Loading...
Load next