Щоб був Європейський Союз, має бути вільна Україна — президентка Європарламенту

Щоб був Європейський Союз, має бути вільна Україна — президентка Європарламенту

Європейський союз має продовжувати підтримувати Україну, щоб вона могла захистити себе, бо щоб був ЄС має бути вільна Україна. Про це на пресконференції під час саміту ЄС сказала президентка Європарламенту Роберта Мецола. Пише Суспільне.

Основний меседж, який я передаю від імені Європейського парламенту, полягає в тому, що ми повинні продовжувати підтримувати Україну, щоб вона могла захистити себе. Нам потрібно продовжувати демонструвати солідарність, — сказала вона.

Мецола зазначила, що угода щодо боєприпасів, досягнута державами-членами на початку цього тижня, є знаковим моментом для Євросоюзу.

Я дякую Високому представнику Боррелю за його зусилля щодо того, щоб Європа завжди виступала за справжній мир із підзвітністю та справедливістю. Але щоб був мир, потрібна вільна Україна. А щоб був Європейський Союз, має бути вільна Україна. Ціна свободи ніколи не може бути надто високою, — сказала президентка ЄП.

За її словами на саміті обговорювали три ключові теми: підтримку України, конкурентоспроможність бізнесу і зелену економіку, а також питання міграції.

Я також говорила про те, що нам необхідно привернути увагу до тяжких збитків, які ця агресія завдає народу України і особливо її дітям. Ця жорстока і незаконна війна руйнує життя цілого покоління. Я також згадувала про ордери МКС на арешт Путіна та його спільників на всіх рівнях, які потребують застосування санкцій і притягнення до відповідальності, — сказала Мецола.

Президентка ЄП додала, що саме цей імпульс ЄС має розвивати, і він може працювати синхронно з потребами створення спеціального міжнародного трибуналу для злочину агресії, вчиненого проти України.

Нагадаємо, що до України повернули 17 дітей, депортованих росіянами (відео).

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
"Нетверезий слуга народу": у Верховній Раді розгорівся алкогольний сканадал
У Верховній Раді розгорівся "алкогольний скандал" між Петром Петром Порошенком та одним із депутатів "Слуги народу" - Сергієм Швецем.
Настав час скласти Україні дорожню карту для вступу до ЄС і НАТО: Кулеба Настав час скласти Україні дорожню карту для вступу до ЄС і НАТО: Кулеба
Україні потрібна чітка європейська та євроатлантична перспектива, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на форумі Re: Open Zakarpattia.
"Шлях до ЄС - він для нас не потрібен зовсім", - Гордон (відео) "Шлях до ЄС - він для нас не потрібен зовсім", - Гордон (відео)
Журналіст запевняє, що Європейський Союз приречений на розпад. Він також прогнозує, що цьому завадить США.
Loading...
Load next