Депутати Львівської облради затвердили Антикорупційну програму 2023-2025 роки

Депутати Львівської облради затвердили Антикорупційну програму 2023-2025 роки

Сьогодні, 30 березня, депутатський корпус на своєму засідання затвердив  Антикорупційну програму Львівської обласної ради на наступні три роки. Львівська обласна рада є першою, яка прийняла програму за новою методологією НАЗК, інформує пресслужба ради.

Як зазначається, прийнята антикорупційна програма є логічним продовженням реалізації заходів, які передбачалися у Антикорупційній програмі, що діяла у 2021-22 роках.

Нова програма є комплексом правил, стандартів і процедур, щодо протидії та запобігання корупції у діяльності Львівської обласної ради. Виконання заходів програми сприятиме впровадженню механізмів прозорості, відкритості, зниження корупційних ризиків у діяльності виконавчого апарату та депутатів обласної ради, – кажуть у ЛОР.

Згідно з програмою діяльність із запобігання та протидії корупції Львівської обласної ради здійснюється відповідно до принципів верховенства права, законності, пріоритетності прав та свобод людини і громадянина, відкритості та прозорості, участі громадськості у заходах щодо запобігання і протидії корупції, невідворотності відповідальності за вчинення корупційних та пов’язаних з корупцією правопорушень,  суспільної нетерпимості до корупції та утвердження культури доброчесності.

Проєкт програми розробила робоча група з оцінювання корупційних ризиків у діяльності обласної ради.

Також відбулося публічне громадське обговорення програми за участі депутатів Львівської обласної ради, представників Івано-Франківської та Тернопільської рад, експертів та громадськості.

Нагадаємо, У Львівській облраді з'явилась депутатська група «За християнські цінності».

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Що там в Раді? У п'ятницю Верховна Рада розгляне важливі питання Що там в Раді? У п'ятницю Верховна Рада розгляне важливі питання
На засіданні 3 грудня розглянуть питання ЧАЕС, розширення ДБР та нове свято.
Генсек ООН Антоніо Гутерреш прибув до Львова (фото) Генсек ООН Антоніо Гутерреш прибув до Львова (фото)
Завтра має відбутись його зустріч з Зеленським та Ердоганом.
Loading...
Load next