«Коктейль Молотова» в консульство РФ: МЗС Росії викликало тимчасового повіреного у справах України

«Коктейль Молотова» в консульство РФ: МЗС Росії викликало тимчасового повіреного у справах України
Як повідомила Національна поліція Львівської області, вночі 24 грудня, невідомий кинув "коктейль Молотова" у консульство РФ.

Міністерство закордонних справ Росії викликало тимчасового повіреного у справах України Василя Покотило. Йому висловили рішучий протест через інцидент біля генконсульства РФ у Львові. Про це повідомляє пресслужба МЗС Росії.

Зазначається, що в МЗС Росії заявили українському дипломату про рішучий протест і зажадали, щоб Україна виконувала міжнародні зобов'язання щодо забезпечення безпеки російських дипломатичних і консульських представництв.

Мова йде про інцидент, який стався вночі на 24 грудня у Львові. У російському МЗС стверджують, що невідомий кинув на територію генконсульства пляшку із запальною сумішшю, яка запалилася і "створила загрозу безпеці закордонній установі".

З цієї нагоди Генеральне консульство Росії направило ноту в регіональне представництво МЗС України та звернення на ім'я начальника Головного управління Національної поліції у Львові з вимогою вжити термінових заходів щодо посилення безпеки установи та її співробітників, а також щодо розшуку та покарання винних, — йдеться в заяві російського дипвідомства.

Також там повідомили, що таку ж ноту посольство Росії в Києві направило в МЗС України.

Нагадаємо, у Львові невідомий кинув «коктейль Молотова» в консульство РФ.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Рада ЄС збереться через російську агресію: запросили Україну Рада ЄС збереться через російську агресію: запросили Україну
У понеділок, 19 квітня, Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба візьме участь в онлайн-засіданні Ради ЄС у закордонних справах.
Затриманий у Санкт-Петербурзі український консул залишив Росію Затриманий у Санкт-Петербурзі український консул залишив Росію
Консул Генерального консульства України в Санкт-Петербурзі Олександр Сосонюк, якого МЗС РФ через влаштовану проти нього провокацію оголосило небажаною персоною, 21 квітня залишив територію Росії.
Загострення на Сході: Кулеба поговорив з міністрами Словаччини і Грузії Загострення на Сході: Кулеба поговорив з міністрами Словаччини і Грузії
Словаччина підтримує Україну на тлі дестабілізаційних дій Росії.
Loading...
Load next