Річниця Смоленської катастрофи: Зеленський висловив співчуття Польщі

Річниця Смоленської катастрофи: Зеленський висловив співчуття Польщі

Президент України Володимир Зеленський висловив співчуття Польщі у зв’язку з 13-ю річницею катастрофи президентського літака під Смоленськом, у якій загинуло президентське подружжя і десятки представників політичної верхівки країни. 

Зеленський опублікував допис у своєму Twitter українською та польською мовами. 

Сьогодні, у 13-ту річницю Смоленської катастрофи, ми єднаємося в скорботі з польським народом і вшановуємо пам’ять Президента Польщі Леха Качинського, його дружини та всіх, хто загинув в ім’я служіння батьківщині. Вічна пам'ять! - написав Зеленський.

У Польщі до трагічної річниці проходить низка пам’ятних заходів. 

Президент Анджей Дуда з дружиною вже поклали квіти до місця поховання подружжя Качинських та вирушають до могил інших загиблих у катастрофі.

Довідково. 10 квітня 2010 року поблизу російського військового аеродрому "Смоленськ-Північний" розбився польський урядовий літак Ту-154М. На його борту перебували президент Лех Качинський та його дружина Марія, вищі військові командири і останній президент Польщі у вигнанні Ришард Качоровський.

Делегація прямувала на відзначення 70-річчя Катинського розстрілу (який зараз польська влада хоче визнати актом геноциду).

Нагадаємо, Польща змінила правила ввозу домашніх тварин з України

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Зеленський прубув до Польщі з робочим візитом Зеленський прубув до Польщі з робочим візитом
Президент України Володимир Зеленський прибув із робочим візитом до Польщі, де проведе зустріч із польським президентом Анджеєм Дудою, а також з лідерами інших країн.
Глава МЗС Польщі терміново відвідає Україну Глава МЗС Польщі терміново відвідає Україну
Міністр закордонних справ Республіки Польща Збігнєв Рау 8 квітня прибуде Україну з робочим візитом.
Loading...
Load next