Спроба заколоту в Росії була питанням часу - Кулеба

Спроба заколоту в Росії була питанням часу - Кулеба

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає, що події на кшталт спроби заколоту приватної військової компанії "Вагнера" в Росії мали рано чи пізно статись.

Про це Кулеба сказав в інтерв’ю CNN.

Як пояснив голова МЗС, для України "завжди було очевидно, що cитуація, коли хтось у Росії наважиться кинути виклик Путіну – це лише питання часу".

Адже ми бачили, як зменшується його влада й авторитет і як Росія входить у дуже непросту турбулентність. Тож Пригожин – лише перший, хто наважився, але я не сумніваюся, що інші так чи інак підуть за ним, – додав Кулеба.

На думку міністра, ядерна зброя є "останнім аргументом", який президент Росії може використовувати для залякування Заходу, бо всі інші він уже вичерпав.

Очевидно, що його армія не здатна досягти своїх стратегічних цілей в Україні. Він розуміє, що його вертикаль влади зруйнована. І тому в його кишені залишився лише один останній аргумент... Я думаю, що це не більше, ніж гра на страху, тому що Путін надто любить життя, – сказав Кулеба.

Він вважає, що Захід "зробить велику помилку, якщо вирішить грати з Путіним у гру ядерного страху".

Нагадаємо, МОЗ готує законопроєкт про медичні вироби

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
США підтримує Україну й готові допомогти в разі військової агресії з боку Росії США підтримує Україну й готові допомогти в разі військової агресії з боку Росії
Америка заявила, що Росія використовує агресивний підхід у розв'язанні конфлікту на Донбасу й повинна негайно припинити свої наступальні дії.
Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився
Після загибелі чотирьох українських військових під Шумами, президент України Володимир Зеленський намагався поговорити з Путіним. Однак, той відмовився, бо ніби то нема про, що говорити.
Хомчак заявив, що ЗСУ готові до загострення воєнної ситуації на сході України Хомчак заявив, що ЗСУ готові до загострення воєнної ситуації на сході України
Збройні сили Україні готові до швидкого реагування на ймовірні провокації Росії уздовж українсько-російського кордону та в зоні ООС.
Loading...
Load next