"Формула миру" для України: Південна Корея долучається до ініціативи

"Формула миру" для України: Південна Корея долучається до ініціативи

Південна Корея братиме участь у робочій групі з імплементації положень Формули миру.

Про це повідомляє Yonhap

Рішення було прийнято за підсумками участі радника президента Південної Кореї з нацбезпеки Чо Те Йона в консультаціях у Саудівській Аравії, в яких більшість представників 45 країн висловили прихильність щодо припинення війни та швидкого відновлення миру в Україні. 

Учасники переговорів у Саудівській Аравії, де обговорювали створення робочої групи для імплементації української Формули миру, домовилися продовжити обговорення і провести невдовзі нову зустріч на рівні радників та підготувати саміт «Формула миру».

Згідно з одним із ключових пунктів запропонованої нами «Ініціативи миру та солідарності в Україні», ми візьмемо участь у робочій групі з реалізації Формули миру, – сказав представник президентської адміністрації.

Раніше повідомляли, що відповідно до ініціативи, оголошеної під час несподіваного візиту минулого місяця президента Південної Кореї Юн Сок Йоля в Україну, Сеул пообіцяв надати Києву пакет допомоги у сфері безпеки, гуманітарної допомоги та допомоги у повоєнній відбудові, основне положення якого заохочувати ключові країн, що розвиваються, до участі у майбутньому саміті Формули миру. 

В Південній Кореї сподіваються, що їхня участь у робочій групі, зокрема, допоможе корейському бізнесу долучитись до масштабних проєктів відновлення післявоєнної України.

Нагадаємо, Хасидам рекомендують утриматися від приїзду в Умань

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився
Після загибелі чотирьох українських військових під Шумами, президент України Володимир Зеленський намагався поговорити з Путіним. Однак, той відмовився, бо ніби то нема про, що говорити.
Loading...
Load next