Хасидам рекомендують утриматися від приїзду в Умань

Хасидам рекомендують утриматися від приїзду в Умань

Черкаська обласна військова адміністрація напередодні Рош га-Шана рекомендує хасидам утриматися від відвідування Умані, але вживає заходів для посилення заходів безпеки.

Про це повідомляє голова Черкаської ОВА Ігор Табурець.

Через місяць – Рош га-Шана. Ми рекомендуємо паломникам максимально утриматися від відвідування Умані з огляду на війну, регулярні масовані обстріли нашої країни та можливі провокації з боку росії, – ідеться в повідомленні голови ОВА.

Водночас, як зазначає Табурець, частина вірян, як і торік, усе ж таки наважиться приїхати, тому влада вживає необхідних заходів для посилення заходів безпеки гостей і місцевих жителів. “Сьогодні з цього питання провели засідання спецкомісії за участю заступника Надзвичайного і Повноважного Посла Держави Ізраїль в Україні пані Лірон Фінкельштейн”, – повідомив Табурець.

Насамперед координуємо роботу щодо заходів безпеки. Вони, як і минулого року, будуть посилені. …опрацьовуємо інші напрями, маючи досвід попередніх святкувань. Йдеться про надання меддопомоги, функціонування закладів громадського харчування, роботу комунальників, протиепідемічні заходи тощо. Ключовий пріоритет незмінний – безпека місцевих жителів і прибулих, – написав Табурець.

Рош га-Шана – єврейський Новий рік, який святкують два дні поспіль на молодик осіннього місяця тишрей за єврейським календарем. Із цього дня починається відлік днів нового єврейського року.

Нагадаємо, Українські аграрії вже намолотили майже 16,6 млн тонн зерна

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Святкування Рош га-Шана в Україні: в Умань прибули майже 28 000 хасидів (відео) Святкування Рош га-Шана в Україні: в Умань прибули майже 28 000 хасидів (відео)
В місцях масового скупчення в мані рятувальники проводять із хасидами інформаційно-профілактичну роботу.
Loading...
Load next