Верховна Рада підтримала повернення фінансових звітів партій

Верховна Рада підтримала повернення фінансових звітів партій

Верховна Рада підтримала у першому читанні законопроєкт про повернення обов’язку звітування партій про фінансування.

Про це повідомила народна депутатка Олена Шуляк.

Документ передбачає відновлення подання звітів політичними партіями та функцій НАЗК щодо їх перевірки, призупинених ще в 2020 році. Спершу – через COVID-19, а згодом через воєнний стан. Тобто востаннє партії звітували за третій квартал 2020 року. Після того, як закон набуде чинності, політичні партії мають подати звіти за всі періоди, за які не звітували, з 2020 року. На це законопроєктом відводиться 120 днів. На звітування щодо державного фінансування – 90 днів, – додала Шуляк.

Йдеться про законопроєкт, поданий за ініціативи першого заступника Голови ВРУ Олександра Корнієнка № 9419-1. Законопроєкти про відновлення обов’язкового звітування 21 липня 2023 року подали Кабмін і народні депутати за ініціативи Корнієнка.

За 2020-2022 роки парламентські політпартії одержали з державного бюджету майже 2 мільярди гривень. Але на що вони витрачені, не могли проконтролювати ні НАЗК, ні громадськість, ні виборці.
На 2023 рік у Державному бюджеті було передбачено понад 886 мільйонів гривень для фінансування статутної діяльності політичних партій.

Нагадаємо, Верховна Рада додала повноважень АМКУ

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Зеленський повернув на доопрацювання законопроєкт про фінансування партій Зеленський повернув на доопрацювання законопроєкт про фінансування партій
Документ передбачає удосконалення процедур зупинення та припинення державного фінансування статутної діяльності політичних партій.
"Європейська солідарність" лідирує в рейтингу виборів за результатами дослідження КМІС (фото) "Європейська солідарність" лідирує в рейтингу виборів за результатами дослідження КМІС (фото)
Тим часом партія "Слуга народу" втрачає свої позиції.
Верховна Рада проголосувала за проєкт звернення до ООН та ЄС через шантаж Росії Верховна Рада проголосувала за проєкт звернення до ООН та ЄС через шантаж Росії
Вимоги Росії є порушенням законодавства — українського та міжнародного.
Loading...
Load next