Ми можемо вести переговори з Росією після виведення їхніх військ із наших земель - Кулеба

Ми можемо вести переговори з Росією після виведення їхніх військ із наших земель - Кулеба

Переговори України з рф можливі після виведення російських військ з окупованих українських територій, але домовленості будуть не з нинішнім президентом країни-агресора володимиром путіним, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Про це Дмитро Кулеба заявив в інтерв'ю італійському виданню Corriere della Sera.

Ми можемо вести переговори з росією після виведення їхніх військ із наших земель, але не з Путіним. Ця мета може бути досягнута за допомогою міксу війни та дипломатії. Наші генерали займаються першим, їхнє завдання спонукати росіян до відступу і зрозуміти, що краще говорити, ніж воювати. Я дбаю про дипломатію і діалог, коли це можливо, - сказав Кулеба.

Міністр наголосив, що Путін не є "партнером у переговорах", і він скоїв надто багато дуже серйозних злочинів.

Є й інші дипломатичні способи вести справи опосередковано. Але нам зрозуміло, що ми ніколи не зможемо побачити Путіна й Зеленського за одним столом, - заявив глава МЗС України.

Нагадаємо, ЗСУ досягли значимих успіхів на Запорізькому напрямку – ISW

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Арестович вважає, що Росія не готова говорити з Зеленським про ситуацію на Донбасі Арестович вважає, що Росія не готова говорити з Зеленським про ситуацію на Донбасі
Спікер України у Тристоронній контактній групі Олексій Арестович повідомив, що не бачить готовності та прагнення Росії розмовляти із Володимиром Зеленським.
"Про Донбас не говоритимуть": Кремль відреагував на можливу зустріч Путіна та Зеленського "Про Донбас не говоритимуть": Кремль відреагував на можливу зустріч Путіна та Зеленського
Володимир Зеленський заявив, що все йде до того, що зустріч із російським президентом може все ж таки відбутися. Своєю чергою у Кремлі заявили, що підтримують ініціативу Зеленського про проведення зустрічі з Володимиром Путіним.
Переговорів в Мінську щодо Донбасу більше не буде: Україна шукає новий майданчик Переговорів в Мінську щодо Донбасу більше не буде: Україна шукає новий майданчик
Голова української делегації у Тристоронній контактній групі та за сумісництвом перший президент України Леонід Кравчук вважає, що після затримання журналіста Романа Протасевича у столиці Білорусі - Мінську, переговори щодо Донбасу слід перенести до нейтральної країни.
Loading...
Load next