Прем'єр-міністр Румунії закликав забезпечити існування "молдовської мови" в українській освіті

Прем'єр-міністр Румунії закликав забезпечити існування "молдовської мови" в українській освіті

Румунський прем’єр-міністр Марчел Чолаку під час візиту Дениса Шмигаля до Бухареста порушив питання румунської меншини й існування так званої "молдовської мови" в українській освіті.

Про це повідомляє Digi24.

На переговорах зі Денисем Шмигалем, Чолаку закликав Україну забезпечити рівні права й свободи для румунів в Україні, а також вжити всіх необхідних правових та адміністративних заходів для цього.

Що стосується прав осіб, які належать до румунської меншини в Україні, я довів до відома прем'єр-міністра законні занепокоєння Румунії у цій сфері. Я нагадав про тверду позицію Румунії з цього питання, – заявив румунський прем’єр на брифінгу.

Бухарест очікує від Києва "відкритості та залученості, що є природним між двома державами, пов'язаними сильною солідарністю".

У питанні так званої "молдовської" мови я повторив попереднє прохання румунської сторони, щоб українська влада визнала її неіснування і вжила всіх правових та адміністративних заходів відповідно, – зазначив Чолаку.

Нагадаємо, На Львівщині стартував проєкт «Ліга Нескорених»

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Україна запропонувала ізраїльському прем'єру стати посередником у переговорах з Росією Україна запропонувала ізраїльському прем'єру стати посередником у переговорах з Росією
Українська влада запропонувала прем'єр-міністру Ізраїлю Беньяміну Нетаньягу стати посередником на переговорах між Києвом та Москвою.
Володимир Зеленський провів телефонні переговори з королем Йорданії Володимир Зеленський провів телефонні переговори з королем Йорданії
Під час розмови український президент висловив підтримку королю та запевнив його у забезпеченні стабільності та безпеки Йорданії.
Loading...
Load next