Понад 30 ірландських військових навчатимуть українців

Понад 30 ірландських військових навчатимуть українців

У складі великої європейської групи інструкторів у межах місії Спільної політики безпеки та оборони ЄС, понад 30 ірландських військових навчатимуть українців.

Про це повідомляє RTÉ.

Насамперед наголошували про те, що тренування включатиме розмінування, бойову медицину та іншу нелетальну підтримку, але тепер у відомстві заявили, що війська також будуть залучені до тренувань із вогневої підготовки. Паралельно в уряді повідомляють, що не постачають і не мають наміру постачати Україні озброєння.

Політика військового нейтралітету Ірландії характеризується нашою неучастю у військових союзах, угодах про спільну або взаємну оборону. Надання солдатам базового військового вишколу, в тому числі лідерства та стройової підготовки, не впливає на цю політику військового нейтралітету, – йдеться в заяві.

Депутат Пол Мерфі зазначив, що уряд дав чіткі гарантії, що навчання, яке ірландські солдати пропонують українським військам, буде проходити в "нелетальних районах".

Колм Брофі Депутат Палати представників наголошує, що Ірландія забезпечує Київ "дуже базовою військовою підготовкою, щоб перевести солдатів з цивільного життя до життя в українській армії".

Нагадаємо, У Гватемалі обрали нового президента

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Ексрадник Путіна повідомив, коли Росія може почати новий наступ на Україну Ексрадник Путіна повідомив, коли Росія може почати новий наступ на Україну
Андрій Ілларіонов, колишній радник російського президента Володимира Путіна попередив, що РФ вже після липня 2021 року може почати нове вторгнення до України. Однак цього разу вже з півдня.
"Явно має намір атакувати": Росія збирає десантників на масштабні навчання в окупованому Криму "Явно має намір атакувати": Росія збирає десантників на масштабні навчання в окупованому Криму
У російському міноборони уточнили, що учасники навчань виконають вогневі завдання і вразять мішені на різних дальностях.
Loading...
Load next