Велика Британія надасть кредитні гарантії на 192 млн фунтів для енергетичної безпеки України

Велика Британія надасть кредитні гарантії на 192 млн фунтів для енергетичної безпеки України

Велика Британія надасть кредитну гарантію на суму 192 мільйони фунтів стерлінгів (225 млн євро) українській національній атомній компанії «Енергоатом» через британське експортно-кредитне агентство.

Про це повідомляє Sky News.

В рамках угоди британська компанія Urenco надаватиме українській національній компанії "Енергоатом" послуги зі збагачення урану, які є життєво важливими для ядерного палива. Таким чином, це зміцнить енергетичну безпеку України та допоможе покласти край залежності країни від ядерних послуг та ядерного палива з рф, а також сприятиме подальшій ізоляції путіна.

Наша підтримка України є непохитною перед лицем варварського вторгнення путіна ‒ Велика Британія продовжує підтримувати Україну, коли вона відбиває російські атаки та відбудовує свою країну. Путін використовував енергетику як зброю війни: сьогоднішня акція підтримки поставок ядерного палива допоможе Україні позбавитись залежності від російських поставок та зміцнити енергетичну безпеку, ‒ заявив політик-консерватор Грант Шеппс.

За даними Міністерства енергетичної безпеки, нова позика наблизить невійськову фінансову допомогу Великої Британії Україні до 5 мільярдів фунтів стерлінгів. Під час візиту в Україну Грант Шаппс зустрівся з високопоставленими українськими урядовцями та посадовцями енергетичної галузі та відвідав електростанцію, що знаходиться на ремонті після пошкодження російськими обстрілами.

Нагадаємо, Опитування до Дня Незалежності України: понад 60% спілкуються вдома українською

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Україна отримала партію військової допомоги зі США (відео) Україна отримала партію військової допомоги зі США (відео)
Міністерство оборони України повідомило про отримання військової допомоги від уряду Сполучених Штатів для українських збройних сил. Військова допомога включає боєприпаси, протитанкове і високоточне озброєння.
Loading...
Load next