Міноборони Британії планує відправити своїх військових в Україну

Міноборони Британії планує відправити своїх військових в Україну

Британські військові вперше прибудуть до України, щоб навчати українських колег на суші й на воді, не залучаючи бази країн НАТО.

Про це повідомив новий міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс в інтерв’ю Telegraph.

Нещодавно він провів переговори з керівництвом армії про перенесення офіційної програми з навчання українських військових під керівництвом Великої Британії безпосередньо в Україну, щоб не покладатися на британські бази чи бази членів НАТО.

Він також закликав більше британських оборонних фірм відкривати заводи в Україні.

Я вважаю, що зараз є можливість принести більше речей в Україну — не лише навчання, ми також бачимо, як BAE, наприклад, розпочинає там виробництво. Мені дуже хочеться, щоб інші британські компанії також внесли свою лепту. Тож, я думаю, що ми зробимо крок, щоб започаткувати навчання та виробництва в Україні, — розповів Шаппс.

Міністр наголосив, що він розмовляв з президентом Володимиром Зеленським про те, як Військово-морські сили Великої Британії можуть допомогти у захисті комерційних суден від атак рф в Чорному морі.

Важливо, щоб ми не дозволили за замовчуванням встановити, що якимось чином міжнародне судноплавство в цих водах заборонено, — наголосив британський міністр оборони.

Відомо, що понад 20 тисяч українських військовослужбовців уже пройшли базову загальновійськову підготовку у Великій Британії в межах операції INTERFLEX. Але члени НАТО, включно з Великою Британією, досі уникали направлення своїх військових до України через ризик, що вони можуть потрапити під обстріл рф.

Зазначають, що розгортання британських військ в Україні або надання військово-морської підтримки в Чорному морі означало б значне збільшення участі Великої Британії у цій війні. Але заява Шаппса, схоже, знаменують зміну підходу уряду до публічного обговорення щодо розгортання персоналу в Україні.

Нагадаємо, Понад 27 тис. українських військових пройшли підготовку в ЄС ‒ Боррель

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
"Будемо захищати себе": Размумков відвідав район проведення Операції об’єднаних сил "Будемо захищати себе": Размумков відвідав район проведення Операції об’єднаних сил
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков ознайомився з поточною безпековою та оперативною ситуацією в районі Операції об’єднаних сил в рамках поїздки до району проведення ООС.
ЄС на тлі наростаючої російської загрози готовий розглянути різні форми підтримки України – Боррель ЄС на тлі наростаючої російської загрози готовий розглянути різні форми підтримки України – Боррель
Таке рішення у ЄС ухвалили на тлі загострення на Сході країни.
Британія подумує розгорнути додаткові війська у сусідніх з Україною країнах - The Times Британія подумує розгорнути додаткові війська у сусідніх з Україною країнах - The Times
17 січня Велика Британія заявила про постачання Україні нового пакету систем безпеки, щоб допомогти підвищити її оборонні можливості перед загрозою поведінки з боку Росії.
Loading...
Load next