100 грецьких Leopard 1A5 для України: Німеччина звернулась з пропозицією до Греції

100 грецьких Leopard 1A5 для України: Німеччина звернулась з пропозицією до Греції

Німеччина звернулася до Греції із пропозицією передати Україні 100 грецьких Leopard 1A5, які наразі є в експлуатації, а натомість отримати модернізовану бронетехніку.

Про це повідомляє Flight.

Греція може отримати модернізовані танки з італійських запасів, в обмін на застарілі Leopard 1A5. В такому випадку Німеччина бере на себе витрати з повного капітального ремонту на грецьких підприємствах або в будь-якому іншому місці за вибором уряду Греції.

Обмін танків може відбутись за принципом тристоронньої угоди, завдяки якій Україна отримала грецькі БМП-1. 

Відомо, що на бронемашини встановлять сучасні тепловізори, які також використовують на Leopard 2. Єдиною вимогою від Німеччини є передача справних танків, оскільки грецькі Leopard 1A5 за більш ніж три десятиліття жодним чином не модернізували.

Нагадаємо, У Латвії припускають, що Польща і країни Балтії поки не закриватимуть кордон з білоруссю

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Зеленський разом із Меркель та Макроном закликали Росію відвести свої війська від України Зеленський разом із Меркель та Макроном закликали Росію відвести свої війська від України
Лідери трьох держав звернулись до Російської Федерації із закликом відвести війська від кордону з Україною. Це політики повідомили за сьогоднішніми підсумками переговорів у Парижі.
Вторгнення Росії в Україну: розвідка розповіла про можливі сценарії Вторгнення Росії в Україну: розвідка розповіла про можливі сценарії
Українська розвідка прогнозує, що Росія може наважитися на повномасштабне вторгнення в Україну вже у січні-лютому наступного року.
Loading...
Load next