Посідає перше місце: Іспанія передасть Україні німецькі танки Leopard 2A4

Посідає перше місце: Іспанія передасть Україні німецькі танки Leopard 2A4

Міністерство оборони Іспанії погодило передачу Україні 10 танків Leopard 2A4 і 20 бронетранспортерів M113.

Про це з посиланням на власні джерела повідомило видання Infodefensa.

Джерела видання повідомили, що в Іспанії дали «зелене світло» на передачу бронетехніки Україні для протистояння повномасштабному російському вторгненню.

Міноборони Іспанії вивчає можливості бронетехніки з резерву, яка не використовується армією країни. До цього Мадрид постачав Україні лише боєприпаси, легке озброєння й засоби індивідуального захисту.

Зазначимо, що танк Leopard 2A4 має високу надійність, живучість, відмінну вогневу міць, у світовому рейтингу танків, який складає журнал Military Ordnance, стабільно посідає перше місце. Машина відноситься до дорогих. Озброєння, зокрема боєприпаси, від модифікації до модифікації, стабільно на найвищому світовому рівні. У 2015 році The National Interest заявив що Leopard 2А7 можна вважати найкращим танком у світі з усіх, хто перебуває на бойовому посту, зазначаючи що Leopard 2 дуже збалансований, чудово продуманий і сконструйований танк.

Своєю чергою М113 – американський БТР, що виробляли до 2007 року і він тривалий час залишався основним бронетранспортером США, у значних кількостях постачався також до інших країн і використовувався у багатьох збройних конфліктах. Загальний випуск M113, включно з машинами на його базі, становив понад 88 000 одиниць. Станом на 2022 рік, використовуються більш ніж у 44 країнах світу, включно й США, хоч і поступово їх витісняють більш сучасні машини.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАТО планує перевести Україну на озброєння Альянсу.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Вторгнення Росії в Україну: розвідка розповіла про можливі сценарії Вторгнення Росії в Україну: розвідка розповіла про можливі сценарії
Українська розвідка прогнозує, що Росія може наважитися на повномасштабне вторгнення в Україну вже у січні-лютому наступного року.
Loading...
Load next