Найбільшу арену столиці Гельсінкі може забрати фінська влада

Найбільшу арену столиці Гельсінкі може забрати фінська влада

Влада фінської столиці Гельсінкі може забрати під свій контроль одну з найбільших у країні арену, що належить російським олігархам, через невчасну сплату оренди.

Про це повідомляє Yle.

Міська влада не мала права взяти під свій контроль акції компанії, яка управляє ареною "Гельсінкі", оскільки орендна плата за ділянку і податок на нерухомість сплачувалися вчасно. Останній внесок за оренду ‒ 100 000 євро виявився несплаченим. Внесок мав бути перерахований у середині липня. Наступний платіж має бути здійснений у середині жовтня.

Якщо орендну плату не буде сплачено, арену доведеться продати через її конфіскацію. Мер міста Юхану Вартіайнена висловила сподівання, що у довгостроковій перспективі в арени з'явиться новий приватний власник.

Міністр закордонних справ Еліна Валтонен раніше заявила, що влада шукає вихід із ситуації.

Як відомо, арена "Гельсінкі", яка вміщає 15 500 глядачів – один із найбільших у країні багатофункціональних майданчиків для проведення заходів. Генеральними власниками будівлі є російські олігархи Геннадій Тимченко та Роман Ротенберг, які внесені до списку санкцій через війну, розв'язану рф в Україні. Росіяни володіють частиною арени через Arena Events.

Нагадаємо, Польща експортувала в Україну агропродукції на півмільярда євро

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Венедіктова підписала підозру меру Одеси Геннадію Труханову Венедіктова підписала підозру меру Одеси Геннадію Труханову
Експерти встановили, що підозрювані завдали збитки міському бюджету в розмірі понад 533 мільйонів гривень. Підозрювані були причетні до заволодіння земельними ділянками в місті Одеса, яке фігуранти справи "називали орендою".
Шуфрич в ефірі прокоментував мільйонні статки соратника Медведчука (відео) Шуфрич в ефірі прокоментував мільйонні статки соратника Медведчука (відео)
Нестор Шуфрич говорив про свого колегу - Тарас Козака, якого звинувачують у держзраді, а сам він перебуває у розшуку.
США надали понад 150 мільйонів фінансової допомоги на розвиток України США надали понад 150 мільйонів фінансової допомоги на розвиток України
Сполучені Штати Америки надали фінансову допомогу для розвитку України, зокрема на розширення судової реформи та протидії агресії з боку Рос. Загальна сума американської допомоги становить 155 мільйонів доларів.
Loading...
Load next