G20: в Індії підтвердили, що путіна не буде на саміті

G20: в Індії підтвердили, що путіна не буде на саміті

В Індії підтвердили, що російський лідер володимир путін особисто не буде присутнім на саміті G20, який відбуватиметься 9-10 вересня в Нью-Делі, натомість туди поїде міністр закордонних справ рф сергій лавров.

Про це повідомляє The Guardian.

Президент рф володимир путін пропустить саміт G20 в Індії наступного місяця та відправить замість себе свого міністра закордонних справ, – повідомили в офісі прем'єр-міністра Нарендри Моді у понеділок.

Офіс Моді повідомив, що індійський прем'єр розмовляв з путіним по телефону, «висловивши розуміння» щодо його рішення не брати участь у саміті 9-10 вересня, на якому буде присутній лавров.

Як зазначається, Нью-Делі та москва мають зв’язки ще з часів Холодної війни, і рф на сьогодні залишається найбільшим постачальником зброї до Індії.

Індія ухиляється від прямого засудження москви за її вторгнення в Україну, незважаючи на те, що вона прагне розширити зв’язки зі Сполученими Штатами у сфері безпеки.

Моді та путін також обговорили «питання, що викликають взаємне занепокоєння», зокрема нещодавно завершений саміт країн БРІКС у ПАР, який Путін також вирішив пропустити, відправивши туди лаврова.

У березні Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт путіна за обвинуваченням у воєнних злочинах, зокрема у незаконній депортації українських дітей. москва заперечує ці обвинувачення, наполягаючи, що ордер щодо арешту путіна є «недійсним».

Нагадаємо, Конкурент Трампа заявив, що визнає право рф на окуповані території

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Прем'єр-міністр Ізраїлю запропонував провести російсько-український саміт в Єрусалимі Прем'єр-міністр Ізраїлю запропонував провести російсько-український саміт в Єрусалимі
Нафталі Беннетт запропонував президенту Росії Володимиру Путіну провести російсько-український саміт в Єрусалимі. Це трапилося під час їхньої зустрічі в жовтні 2021 року.
Loading...
Load next