Українське зерно почали експортувати через хорватські порти

Українське зерно почали експортувати через хорватські порти

Перший віцепрем’єр-міністр України – міністр економіки Юлія Свириденко під час двосторонньої зустрічі із прем’єр-міністром Республіки Хорватія Андреєм Пленковичем на саміті ініціативи Трьох морів у Бухаресті під час зустрічі порушили питання розмінування, розслідування воєнних злочинів, а також відкриття нових торговельних маршрутів для експорту українського збіжжя  

Про це повідомляє Мінекономіки.

Українське зерно вже пішло на експорт через хорватські порти. Дякуємо за таку можливість. Цей торговий шлях хоч і нішевий, але вже користується популярністю. Ми готові його розвивати, розширюючи можливості транспортного коридору. Ми вважаємо, що цей логістичний маршрут буде відігравати важливу роль у двосторонній торгівлі між нашими країнами і після війни, ‒ заявила Свириденко.

Також обговорили підготовку до конференції з розмінування, яка відбудеться в Загребі у жовтні. Ця важлива подія має сприяти координації зусиль міжнародних партнерів, які спрямовані на розмінування країни.

Одним із найважливіших завдань для України на найближчий час є розмінування територій і повернення у використання потенційно забруднених земель. Від швидкості цього процесу залежать, як повоєнне відновлення, так і подальший розвиток національної економіки. Тому ми вдячні всім партнерам, які допомагають Україні у вирішенні цього питання, ‒ наголосила Свириденко.

Нагадаємо, В Італії триває операція проти мафії: задіяно 600 правоохоронців

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next