США запровадили санкції проти п’яти турецьких компаній

США запровадили санкції проти п’яти турецьких компаній

США запровадили санкції проти п’яти турецьких компаній і громадянина Туреччини, звинувативши їх у допомозі рф в ухиленні від санкцій і підтримці москви у війні проти України.

Про це повідомляє Reuters.

У четвер адміністрація Байдена запровадила санкції проти п’яти турецьких компаній і громадянина Туреччини, звинувативши їх у допомозі рф в ухиленні від санкцій і підтримці москви у її війні проти України, ‒ заявили в агентстві.

Загалом відомо про судноплавні та торгові компанії, звинувачені у допомозі в ремонті підсанкційних суден, пов’язаних з міністерством оборони рф і сприянні передачі "товарів подвійного призначення".

Рішення про запровадження санкцій було реалізоване в делікатний для відносин США і Туреччини момент, коли Вашингтон сподівається на ратифікацію Анкарою членства Швеції в НАТО, коли турецький парламент знову збереться на початку жовтня.

Нагадаємо, Літо 2023 року виявилося найспекотнішим на Землі за всю історію спостережень

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Виправдовували агресію РФ проти України: Уряд пропонує ввести санкції проти 16 пропагандистів Виправдовували агресію РФ проти України: Уряд пропонує ввести санкції проти 16 пропагандистів
Санкції пропонується застосувати строком на 3 роки до 6 фізичних та 10 юридичних осіб, які поширювали продукцію та інформаційний контенту з виправданням збройної агресії РФ проти України.
"Припинити агресію проти України": США закликали Росію забратися з Донбасу "Припинити агресію проти України": США закликали Росію забратися з Донбасу
Росія повинна повністю виконати свої мінські зобов’язання - вивести свою зброю та очолювані неї сили, підтримати розформування збройних угрупувань, що діють на Сході України, та повернути Україні контроль над міжнародно визнаним кордоном України.
Зеленський та Ердоган провели телефонну розмову: про що говорили Зеленський та Ердоган провели телефонну розмову: про що говорили
Володимир Зеленський і Реджеп Таїп Ердоган обмінялися думками щодо безпекової ситуації в регіоні, а також стосовно відповідних ініціатив з посилення безпеки в регіоні Чорного моря.
Loading...
Load next