Ракети ATACMS і Taurus для України: Блінкен пояснив у чому полягає складність передачі

Ракети ATACMS і Taurus для України: Блінкен пояснив у чому полягає складність передачі

Західні партнери розглядають усі запити України щодо військової підтримки озброєнням, зокрема далекобійним.

Про це заявили на спільній пресконференції держсекретаря США Ентоні Блінкена і глави МЗС Німеччини Анналени Бербок

Ми постійно переглядаємо, яка додаткова підтримка може бути корисною й ефективною для України на цей момент, — заявив Блінкен.

Відомо, що держсекретар США зазначив, що Україні досі не передали далекобійні ракети ATACMS і Taurus через “чутливі питання”.

Існують чутливі питання, які потребують роз’яснення, особливо для нашої системи, Taurus, і це не так просто, як може здатися на перший погляд. Тому федеральний уряд, міністр оборони, канцлер і я неодноразово говорили про це протягом останніх тижнів, і ми знову і знову давали зрозуміти, що ведемо інтенсивні дискусії і вивчаємо, що ми можемо зробити, — наголосив він.

Одним з важливих факторів, є вміння ефективно використовувати ці ракети.

Українці мають вміти їх ефективно використовувати. Також нові складні системи вимагають обслуговування, і, звичайно, ми цим займаємося. Вони повинні вміти їх підтримувати, а це не відбувається автоматично.  І потім вони повинні вписатися в цілісну військову програму, яка має сенс для допомоги Україні в досягненні її цілей, — заявив держсекретар США.

Насамперед не йдеться про побоювання щодо нанесення ударів по території рф, а рішення щодо того, як використовувати саме зброю для відновлення територіальної цілісності мають ухвалювати самі українці.

Відповідно до нашої власної політики, ми не заохочуємо і не дозволяємо використання наших систем озброєнь за межами України.  Але знову ж таки це рішення України, — зазначив він.

Нагадаємо, Три європейських країни заборонили імпорт українського зерна

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Переговори Байдена і Путіна: у Зеленського розповіли, чого очікують від онлайн-зустрічі Переговори Байдена і Путіна: у Зеленського розповіли, чого очікують від онлайн-зустрічі
Сенатори США закликають Байдена бути чітким і сильним у розмові з Путіним.
Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним
Під час телефонної розмови Байден пригрозив Путіну наслідками нападу на Україну.
Кинджал Володимира Путіна спрямований у серце України, — американський колумніст Джон Голдберг Кинджал Володимира Путіна спрямований у серце України, — американський колумніст Джон Голдберг
На думку автора, Зеленський слушно стверджує, що США вже мали запровадити санкції проти Росії.
Loading...
Load next