Угорщина не підтримає членство України в НАТО, доки не будуть відновлені права угорців Закарпаття – Орбан

Угорщина не підтримає членство України в НАТО, доки не будуть відновлені права угорців Закарпаття – Орбан

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Будапешт не підтримуватиме членство України в НАТО, доки не будуть відновлені права угорців Закарпаття.

Про це він повідомив під час виступу у парламенті, передає Magyar Nemzet.

Орбан під час виступу заявив, що українці роками "знущаються над угорськими школами" на Закарпатті.

Угорщина не підтримає членство України в НАТО, поки не буде відновлено попередні закони, – наголосив Орбан.

Також він додав, що членство України в НАТО означатиме нову війну в Європі.

Ми побачили, що якщо Україна не відмовиться від наміру вступити до НАТО, то це лише питання часу, коли нам доведеться рахуватися з новим конфліктом, який також поставить під загрозу постачання енергоносіїв з росії, тому ми підняли наші відносини з Центральною Азією на дружній рівень, щоб російсько-українська війна і терористична атака на "Північний потік" не стали для нас нездоланним завданням в енергозабезпеченні країни, – заявив Віктор Орбан.

Щодо кризи довкола імпорту в ЄС української сільськогосподарської продукції, Орбан закликав Брюссель не зраджувати Угорщину і повернути обмеження, які діяли до 15 вересня.

Нагадаємо, Херсонщину відвідали литовські дипломати

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Ексрадник Путіна повідомив, коли Росія може почати новий наступ на Україну Ексрадник Путіна повідомив, коли Росія може почати новий наступ на Україну
Андрій Ілларіонов, колишній радник російського президента Володимира Путіна попередив, що РФ вже після липня 2021 року може почати нове вторгнення до України. Однак цього разу вже з півдня.
Loading...
Load next