ЄС цьогоріч погодиться почати переговори про вступ України - ЗМІ

ЄС цьогоріч погодиться почати переговори про вступ України - ЗМІ

Лідери Європейського Союзу готуються дати політичну згоду на, як очікується, позитивне рішення Єврокомісії стосовно готовності України до початку переговорів про вступ у грудні цього року.

Про це повідомляє Politico.

Єврокомісія оприлюднить звіт про те, наскільки добре Україна та інші претенденти на вступ до ЄС виконують відповідні умови. Це, за словами європейського високопосадовця, станеться в листопаді. Після цього, стверджує джерело Politico, Єврокомісія зробить заяву, після якої "державам-членам буде дуже важко не сказати: "Розпочнімо переговори" про вступ із Україною.

Політичний тиск навколо цього буде занадто сильним, щоб окремі країни-члени могли цьому протистояти. Робоче припущення полягає в тому, що до грудня Європейська рада ухвалить рішення про початок переговорів, – додає джерело.

Politico зауважує, що до того часу Україна може повністю не виконати сім рекомендацій Єврокомісії, від яких залежав початок переговорів про вступ. Тому лідери ЄС можуть дати політичний сигнал про згоду на переговори, навіть якщо їхні юридичні рамки ще не будуть остаточно сформовані.

Мета полягає в тому, щоб у грудні досягти політичної згоди щодо початку переговорів, – пояснив виданню інший дипломат, додавши, що юридичне рішення про переговори з Україною може бути ухвалене до початку 2024 року.

Нагадаємо, Світ для путіна стає тіснішим - Урсула фон дер Ляєн

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Рада ЄС збереться через російську агресію: запросили Україну Рада ЄС збереться через російську агресію: запросили Україну
У понеділок, 19 квітня, Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба візьме участь в онлайн-засіданні Ради ЄС у закордонних справах.
Євродепутати вимагають надати Україні план дій щодо членства в НАТО Євродепутати вимагають надати Україні план дій щодо членства в НАТО
"Європейська народна партія" вимагає термінового зібрання в Європарламенті для обговорення ескалації російської агресії на кордоні з Україною.
ЄС: нарощування військ РФ на кордоні з Україною найбільше за увесь час ЄС: нарощування військ РФ на кордоні з Україною найбільше за увесь час
Глава дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель знову закликав Росію до деескалації ситуації на кордоні з Україною і заявив про найбільше зосередження російських військ, яке коли-небудь було. При цьому він заявив, що ЄС не збирається вводити проти Росії нові санкції, хоча "це може змінитися".
Loading...
Load next