Новий єврокомісар із питань оборони: треба усунути "червоні лінії" в захисті безпеки України

Новий єврокомісар із питань оборони: треба усунути "червоні лінії" в захисті безпеки України

Колишній двічі прем’єр-міністр Литви Андрюс Кубілюс, який став єврокомісаром із питань оборони та космосу ЄС, висловився за посилення допомоги Україні і усунення “червоних ліній”.

Про це повідомив у виступі перед Європарламентом Кубілюс.

 Минулого року загальна західна військова підтримка України становила лише 40 мільярдів доларів. євро, коли Росія витратила на війну понад 120 мільярдів євро. Навіть якби ми були готові витратити не 40, а 100 мільярдів євро, у нас виникнуть проблеми з постачанням більшої кількості зброї, бо наші військово-промислові потужності дуже малі, – заявив єврокомісар.

Кубілюс наголосив – навіть якщо ЄС дає зброю Україні, то вводить “червоні лінії” – обмеження на незастосування її проти цілей на території Росії. Аби усунути проблему недостатніх інвестицій у безпеку України і Європи, єврокомісар пропонує “негайно знайти набагато більші фінансові ресурси для військової допомоги Україні”, і ЄС може це зробити.

Також Європа має різко наростити виробництво своєї військової промисловості та інтегрувати українську військову промисловість до європейської.

І ми маємо усунути будь-які «червоні лінії» у захисті безпеки України, а отже – у захисті нашої безпеки, – додав Кубілюс.

Нагадаємо, Росіяни стратили мечем беззбройного українського військовополоненого

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Кулеба закликав Європейський Союз вжити заходів щодо попередження чергової агресії Росії Кулеба закликав Європейський Союз вжити заходів щодо попередження чергової агресії Росії
Кулеба розповів Боррелю про безпекову ситуацію на Донбасі, в Криму та вздовж українських кордонів.
Loading...
Load next