Орбан зустрівся з путіним у Пекіні

Орбан зустрівся з путіним у Пекіні

Прем’єр-міністр Віктор Орбан вівторок зустрівся із президентом рф перед форумом «Один пояс, один шлях» у Пекіні.

Про це повідомляє Reuters.

Орбан сказав, що "Угорщина ніколи не хотіла протистояти рф та намагається врятувати двосторонні контакти". Натомість путін висловив задоволення розвитком російсько-угорських відносин.

Представники двох країн зустрілися в урядовому гостьовому будинку, у якому зупинявся путін перед початком міжнародного форуму. Хто саме ініціював зустріч політиків, залишається невідомим. Керівник пресслужби Орбана Берталан Хавасі повідомив, що під час розмови Орбана із путіним обговорювалися поставки газу та нафти, а також питання ядерної енергетики, оскільки за контрактом 2014 року «Росатом» будує АЕС в Угорщині.

Орбан заявив, що для Європи, включаючи Угорщину, вкрай важливо припинити санкції проти рф та бойові дії в Україні, а також зупинити потік біженців, зазначив Хавасі.

Нагадаємо, Уряд виділив понад ₴180 мільйонів на держдопомогу полоненим

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Арестович вважає, що Росія не готова говорити з Зеленським про ситуацію на Донбасі Арестович вважає, що Росія не готова говорити з Зеленським про ситуацію на Донбасі
Спікер України у Тристоронній контактній групі Олексій Арестович повідомив, що не бачить готовності та прагнення Росії розмовляти із Володимиром Зеленським.
Loading...
Load next