Україна та Норвегія розпочнуть переговори щодо гарантій безпеки ‒ Зеленський

Україна та Норвегія розпочнуть переговори щодо гарантій безпеки ‒ Зеленський

Президент України Володимир Зеленський провів розмову з Йонасом Гаром Стере, щоб подякувати Норвегії за нещодавній пакет військової допомоги, а також за довгострокову підтримку.

Про це повідомив глава української держави у соцмережах.

Ми домовилися розпочати переговори щодо двостороннього документа про гарантії безпеки на основі Вільнюської декларації G7,‒ заявив Зеленський.

Також вони обговорили розвиток подій на фронті та пріоритетні оборонні потреби України. Обговорили подальше зміцнення наших воїнів, зокрема протиповітряну оборону для захисту критичної інфраструктури та Чорноморського зернового коридору.

Особливу увагу приділили Близькому Сходу.

Ми погодилися, що подальша ескалація є неприйнятною і закликали всі сторони уникати жертв серед цивільного населення, ‒ додав Президент України.

Нагадаємо, В Україні розпочав роботу новий посол Туреччини

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Арестович вважає, що Росія не готова говорити з Зеленським про ситуацію на Донбасі Арестович вважає, що Росія не готова говорити з Зеленським про ситуацію на Донбасі
Спікер України у Тристоронній контактній групі Олексій Арестович повідомив, що не бачить готовності та прагнення Росії розмовляти із Володимиром Зеленським.
"Про Донбас не говоритимуть": Кремль відреагував на можливу зустріч Путіна та Зеленського "Про Донбас не говоритимуть": Кремль відреагував на можливу зустріч Путіна та Зеленського
Володимир Зеленський заявив, що все йде до того, що зустріч із російським президентом може все ж таки відбутися. Своєю чергою у Кремлі заявили, що підтримують ініціативу Зеленського про проведення зустрічі з Володимиром Путіним.
"Я не збираюсь розмовляти з терористами": Зеленський відповів на пропозицію Путіна "Я не збираюсь розмовляти з терористами": Зеленський відповів на пропозицію Путіна
Володимир Зеленський відреагував на пропозицію російського президента щодо переговорів з ватажками ЛНР та ДНР. Президент України різко відкинув пропозицію Путіна щодо обговорення питання війни на Донбасі з представниками "народних республік".
Loading...
Load next