Президент Латвії описав «дорожню карту» НАТО та ЄС

Президент Латвії описав «дорожню карту» НАТО та ЄС

Президент Латвії Едгарс Рінкевичс, відкриваючи "Ризьку конференцію 2023", описав свій варіант "дорожньої карти" подальшої роботи щодо підвищення безпеки в Європі, в якій перші два пункти з трьох присвятив підтримці України та необхідності її вступу в НАТО та ЄС.

Про це повідомляє Delfi.

По-перше, президент Латвії наголосив, що має бути повна та постійна підтримка України, як військова, так і політична. Рінкевичс висловив сподівання, що до кінця року ЄС дасть чіткий сигнал Україні та Молдові про початок переговорів щодо вступу, що також допоможе досягти міцного миру в Європі.

По-друге, на думку Рінкевичса, необхідно розробити чіткий стратегічний шлях того, як Україна стане державою-членом НАТО.

Ми можемо говорити про гарантії, але сильнішою позицією буде повноправне членство України в НАТО, - зазначив президент Латвії.

Він також нагадав, що доведеться розв'язувати проблеми гібридної війни. Зараз, зокрема, очікуються остаточні результати розслідування щодо аварії на фінсько-естонському газопроводі Balticconnector і кабелі зв’язку.

Тому, по-третє, на думку Рінкевичса, необхідно захистити критично важливу інфраструктуру. Президент зазначив, що треба подивитися, чи буде встановлена вина Росії у пошкодженні естонсько-фінського кабелю зв'язку, враховуючи присутність російських кораблів у Балтійському морі у відповідний момент.

Латвія, Литва, Естонія та Польща стикаються з міграцією, яка використовується як гібридна зброя. Нам потрібно зайнятися не лише фізичною безпекою кордонів, кордонів з Росією та Білоруссю. Нам потрібно зайнятися захистом кордонів на політичному та юридичному рівнях, - сказав Рінкевичс.

Він також звернув увагу на те, що в Європі є регіони, які, якщо на них не звернути увагу, створять додаткові виклики.

Нагадаємо, Шведська екоактивістка Грета Тунберг підтримала Палестину та Газу

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
"Ніхто не застрахований, якщо Росія вторгнеться в Україну", — посол України в США "Ніхто не застрахований, якщо Росія вторгнеться в Україну", — посол України в США
За словами Оксани Макарової, Путін не може змиритися з тим, що українці вибрали шлях демократичної держави з європейськими прагненнями.
Росія не очікувала, що своїми "гарантіями" об'єднає НАТО, ЄС та інші країни, - Шерман Росія не очікувала, що своїми "гарантіями" об'єднає НАТО, ЄС та інші країни, - Шерман
Крім того, РФ ні не погодилась, ні не відмовилась від наступного раунду переговорів із НАТО.
"Суперечать європейському порядку безпеки": президент Фінляндії відреагував на вимогу Росії щодо нерозширення НАТО "Суперечать європейському порядку безпеки": президент Фінляндії відреагував на вимогу Росії щодо нерозширення НАТО
Він закликав ЄС відігравати активнішу роль у консультаціях щодо європейської безпеки.
Loading...
Load next