Захисники довкілля спалили опудало депутатки: Київрада звернулася до поліції

Захисники довкілля спалили опудало депутатки: Київрада звернулася до поліції

У Києві захисники довкілля спалили опудало, підписавши, що це "депутатка, яка заважає захищати зелені зони". Натомість у Київській міській раді акцію розцінили як "погрозу вбивством" та звернулися в поліцію.

Про це повідомляють на сторінці "Київського еколого-культурного центру" (КЕКЦ) та сайті Київської міської ради.

Екологи спалили опудало в урочищі Покол, що є частиною Голосіївського ландшафтного парку в Києві. Зазначається, що в акції взяли участь активісти організацій КЕКЦ та "Екозагін".

За словами активістів, опудало символізує депутатку Київради, яка "заважає захищати зелені зони та створювати заказники". Вони не назвали її імені, зазначивши лише, що "всі знають, хто це". Екологи також додали, що опудало "добре горить".

Перед цим на сторінці КЕКЦ звинувачували депутатку Юлію Лимар з екологічної комісії, у роботі на забудовників.

Наступного дня після акції секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко під час пленарного засідання зробив публічний депутатський запит до Головного управління Національної поліції в Києві щодо порушення кримінального провадження за двома статтями Кримінального Кодексу України: 

  • 129 — погроза вбивством;
  • 351 — перешкоджання діяльності народного депутата України та депутата місцевої ради.

Повідомлення супроводжувалось візуальним рядом, на якому видно опудало із табличкою "депутат Київради" та макетом обличчя. Поруч із опудалом знаходились люди, обличчя яких ми можемо очевидно розрізнити. Найбільш цинічною є приписка до вказаного повідомлення — "чудово горить", — наголосив Володимир Бондаренко.

На думку секретаря Київради, подібна акція — це "перебір, який виходить за межі здорового глузду".

Нагадаємо, У жовтні на виплати держдопомоги сім’ям полонених перерахували 60 млн грн - Мінреінтеграції

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Держсекретар Блінкен під час візиту в Україну торкнеться теми постачання американської зброї Держсекретар Блінкен під час візиту в Україну торкнеться теми постачання американської зброї
Державний секретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен, ймовірно, зачепить тему поставки американської зброї під час свого візиту в Україну.
Єрмак вважає, що ідея запросити Путіна до Києва є некоректною Єрмак вважає, що ідея запросити Путіна до Києва є некоректною
Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак вважає ідею запросити президента Російської Федерації Володимира Путіна на зустріч до Києва є некоректною.
Зеленський звільнив очільників Київської та Івано-Франківської СБУ Зеленський звільнив очільників Київської та Івано-Франківської СБУ
Президент України, Володимир Зеленський підписав указ згідно з яким Івано-Франківська та Київська області отримають нових очільників Служби безпеки України.
Loading...
Load next