Напад на авто Шефіра: помічника Зеленського після обстрілу охороняє СБУ (відео)

Напад на авто Шефіра: помічника Зеленського після обстрілу охороняє СБУ (відео)
Столичні правоохоронці на Київщині прочісують понад 430 гектарів лісу, поблизу якого було обстріляно автомобіль Сергія Шефіра. Жодного підозрюваного поки не затримано.

Вранці, 22 вересня, на Київщині по дорозі між селами Лісники і Ходосівка невідомі обстріляли автомобіль першого помічника президента України Сергія Шефіра та випустили в автомобіль 18 куль. Внаслідок стрілянини у водія автівки влучили 3 кулі, однак його вже прооперували та його життю нічого не загрожує - 58-річний водій автомобіля, перебуває у лікарні "Феофанія" у стабільному стані, а сам помічник Зеленського - живий та неушкоджений. Попередньо правоохоронці кваліфікували інцидент як "замах на вбивство двох і більше осіб".

Зокрема, після нападу на Шефіра, працівники Служби безпеки України вирішили надати йому та його сім'ї охорону, повідомляє "Українська правда". Відомо, що слідчі подали відповідні документи в СБУ, після чого відомство взяло помічника глави держави, як потерпілого у кримінальному провадженні, і його сім'ю під охорону. За даними ЗМІ, Шефір до цього не перебував під державною охороною. Згідно з чинним законодавством України, він не потрапляє до переліку осіб, яким потрібна охорона за посадою.

Наразі у межах розслідування стрілянини по автівці Шефіра правоохоронці обстежують на Київщині понад 430 гектарів лісу, населені пункти та водойми, навколо місця злочину, повідомила пресслужба поліції. Окрім правоохоронців, до розслідування також залучені водолази.

Оперативники карного розшуку та слідчі продовжують збір аналітичної інформації, опитують свідків. Перевіряються можливі шляхи відходу стрілка, відпрацьовуються транспортні засоби, які пересувались у радіусі місця скоєння злочину, - йдеться у повідомленні.

На даний час, поліція відпрацьовує три версії замаху на Шефіра: напад міг статися "через державну діяльність потерпілого, задля тиску на вище керівництво країни та з метою дестабілізації політичної ситуації в нашій країні, зокрема, розглядається версія за участю спецслужб іноземних країн", - повідомив голова Національної поліції України Ігор Клименко.

Наміри злочинців були достатньо серйозними, – сказав Клименко.

Сам же ж перший помічник президента України Сергій Шефір заявив, що замах на нього було скоєно задля залякування вищого ешелону влади в країні. Він також заперечив версії замаху, "почуті по телевізору" і нібито пов’язані з конфліктом у команді президента: "Жодних конфліктів у команді немає. Все, що було до цього сказано, – це все фейки. У нас команда дружна, злагоджена і йде вперед".

Що відомо про обстріли авто Сергія Шефіра?  

Читайте також
Замах на помічника Зеленського допоможе розслідувати американське ФБР (відео) Замах на помічника Зеленського допоможе розслідувати американське ФБР (відео)
У Вашингтоні підтвердили свої наміри надати українським правоохоронцям допомогу в розслідуванні замаху на першого заступника президента Володимира Зеленського - Сергія Шефіра.
Під Києвом стріляли в автомобіль першого помічника Зеленського: поранений водій (відео) Під Києвом стріляли в автомобіль першого помічника Зеленського: поранений водій (відео)
Перший помічник Володимира Зеленського - Сергій Шефір живий. Він перебуває у нормальному стані, оскільки кулі його не зачепили, однак внаслідок стрілянини постраждав водій автівки.
Замах на вбивство Шефіра: за фактом обстрілу автомобіля першого заступника Зеленського відкрили справу (відео) Замах на вбивство Шефіра: за фактом обстрілу автомобіля першого заступника Зеленського відкрили справу (відео)
Прокуратура завела кримінальну справу через замах на першого заступника Володимира Зеленського - Сергія Шефіра. Стрілянина трапилась, коли посадовець їхав з дому на роботу. Дорога, якою їхала автівка проходила через ліс, де з різних боків траси було зроблено кілька автоматних черг.
Loading...
Load next