Допомога від Литви: Україна отримає €2 млн на соціальні потреби

Допомога від Литви: Україна отримає €2 млн на соціальні потреби

Литва виділяє Україні 2 мільйони євро на подолання соціальних наслідків війни. Підтримка здійснюватиметься через інструменти міжнародних фінансових установ.

Про це повідомляє міністерство фінансів країни, передає LRT

Один мільйон євро буде виділено до фонду Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР), який підтримує інклюзивність, та до Українського фонду солідарності Банку розвитку Ради Європи, який підтримує проєкти соціального призначення.

Вільнюс перекаже кошти в обидва ці фонди до кінця цього року.

Сила України – в її народі та його рішучості боротися з агресором, тому важливо забезпечити підтримку не тільки українського бюджету для збереження економічної стабільності, але не менш важливо орієнтуватися і на соціальні наслідки війни, – заявила міністерка фінансів Литви Гінтаре Скайсте.

Нагадаємо, Британія ввела санкції проти нафтового та золотодобувного секторів рф

Софія Ратинська – pravdatutnews.com

Читайте також
"Явно має намір атакувати": Росія збирає десантників на масштабні навчання в окупованому Криму "Явно має намір атакувати": Росія збирає десантників на масштабні навчання в окупованому Криму
У російському міноборони уточнили, що учасники навчань виконають вогневі завдання і вразять мішені на різних дальностях.
Експрезидентка Литви закликала НАТО вступити у війну за Україну Експрезидентка Литви закликала НАТО вступити у війну за Україну
В Україні триває сьомий день війни.
Loading...
Load next