Литва підготувала новий пакет військової допомоги Україні

Литва підготувала новий пакет військової допомоги Україні

Литва готує для України новий пакет військової допомоги, однак наразі невідомо, що саме отримають українські бійці.

Про це повідомляє міністр оборони Литви Арвідас Анусаускас.

Відомо, що Литва з початку повномасштабного вторгнення рф відправила Україні вже 28 вантажів з військовою допомогою. Зокрема, бронежилети, військову амуніцію, важкі міномети та інше озброєння.

29 та 30 партії вже готуються! Найближчим часом я розповім про те, що до них входить, – зазначає міністр у повідомленні.

Своєю чергою Віталій Кличко зустрівся з мерами 8 європейських міст - членів політичної платформи Eurocities. З трьома містами Київ підписав угоди про побратимство. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко, повідомляє сайт КМДА. 

Мери 8 європейських міст від імені політичної платформи Eurocities висловили підтримку Україні та Києву та запевнили, що і надалі готові допомагати українцям. І в їх боротьбі за свою незалежність, і у відбудові українських міст, понівечених російським агресором. З мерами трьох міст - Осло, Ліона та Марселя - підписав угоди про побратимство цих міст зі столицею України, - заявив Кличко. 

Також у складі делегації  Eurocities Київ відвідали мери Флоренції (президент Eurocities), Афін, Гельсінкі, Риги та Тирани. Всі ці міста - теж побратими Києва.

Ваш візит важливий для нас. Це – і жест підтримки українського народу та киян, і свідчення нашої єдності. Єдності українців і європейців. Єдності в боротьбі за свободу і демократичні цінності. Бо саме за це сьогодні бореться Україна в жорстокій війні, з якою прийшли на нашу землю російські варвари. І тільки об‘єднавши зусилля цивілізованого світу, ми зможемо захистити цінності демократії та свободи, а також безпеку і мир у всій Європі, - наголосив Кличко.

Разом з мерами 8 європейських міст Кличко відкрив на площі біля станції метро «Арсенальна»новий арт-об’єкт - великі металеві краплі, що символізують єдність Києва та Харкова.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Словаччина буде постачати Україні зброю, незважаючи на всі зусилля російської пропаганди.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Росія знову стягує війська до кордонів України: Європа та США занепокоєні - The Washington Post Росія знову стягує війська до кордонів України: Європа та США занепокоєні - The Washington Post
Поновлення нагромадження російських військ біля кордону з Україною викликало занепокоєння серед деяких чиновників у Сполучених Штатах та Європі, які відстежують, на їхню думку, нерегулярні переміщення техніки та персоналу на західному фланзі Росії.
США надали понад 150 мільйонів фінансової допомоги на розвиток України США надали понад 150 мільйонів фінансової допомоги на розвиток України
Сполучені Штати Америки надали фінансову допомогу для розвитку України, зокрема на розширення судової реформи та протидії агресії з боку Рос. Загальна сума американської допомоги становить 155 мільйонів доларів.
Loading...
Load next