Вето Угорщини щодо України: Стефанішина звернулася до країн ЄС

Вето Угорщини щодо України: Стефанішина звернулася до країн ЄС

Угорщина може накласти вето на майбутні переговори України з ЄС щодо вступу, що означало б безвідповідальність інших членів ЄC. Україна закликає ЄС обговорити це питання.

Про це заявила віцепрем'єр-міністр з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина на Німецькій раді з міжнародних відносин, повідомляє The Guardian.

Йдеться про те, щоб спілкуватися одне з одним, переконувати одне одного та допомагати тим, хто все ще сумнівається або хто намагається накласти вето на майбутнє Європи, говорити з ними та брати на себе відповідальність за це вето, - сказала Стефанішина.

За словами урядовиці, переговори про вступ України до ЄС не можуть бути заблокованими через рішення лише Угорщини. На її думку, це відповідальність усіх країн блоку.

Бо якщо говорити про вето однієї країни 15 грудня, то це не буде вето однієї країни. Це була б і безвідповідальність інших - тих, хто не будує цього консенсусу, хто не працює над зосередженням на ширшій картині майбутнього Європи, - наголосила представниця українського уряду.

Нагадаємо, У Нацбанку презентували пам’ятну монету "Рік Дракона"

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Угорщина підписала з Росією контракт про постачання газу в обхід України: МЗС звернеться до ЄС Угорщина підписала з Росією контракт про постачання газу в обхід України: МЗС звернеться до ЄС
Міністерство закордонних справ України висловило розчарування через підписання Угорщиною і Росією довгострокового контракту про постачання газу в обхід України.
Loading...
Load next