Висновок щодо готовності України до перемовин для вступу в ЄС оголосять раніше, ніж планували

Висновок щодо готовності України до перемовин для вступу в ЄС оголосять раніше, ніж планували

Висновок Єврокомісії щодо повної готовності України до початку офіційних перемовин відносно входження до складу ЄС буде оприлюднено на 3,5 місяці раніше запланованого терміну — на саміті ЄС 14-15 грудня.

Про це повідомила віцепрезидентка Єврокомісії, чеська політикиня Вера Йоурова в інтерв’ю французькій газеті Le Monde.

За її словами, Україна буде готовою до цього раніше, ніж передбачалося.

Ми не будемо чекати до березня. Коли Євромомісія виступила з цією пропозицією в листопаді, вважалося, що Києву знадобиться ще кілька місяців, аби відповідати критеріям, визначеними 27 країнами. Але я щойно повернулася з Києва. З того, що я побачила, безумовно, помітно, що є ще чим зайнятися у боротьбі з корупцією чи захисті національних меншин, але Україна налаштована рішуче й буде готова до середини грудня, — сказала Йоурова.

Також вона додала, що "за два тижні Єврокомісія повідомить європейським лідерам, що Україна виконала усі умови для негайного початку перемовин про вступ до ЄС".

Нагадаємо, Влада Естонії розглядає можливість депортації бажаючих отримати громадянство рф

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Рада ЄС збереться через російську агресію: запросили Україну Рада ЄС збереться через російську агресію: запросили Україну
У понеділок, 19 квітня, Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба візьме участь в онлайн-засіданні Ради ЄС у закордонних справах.
Євродепутати вимагають надати Україні план дій щодо членства в НАТО Євродепутати вимагають надати Україні план дій щодо членства в НАТО
"Європейська народна партія" вимагає термінового зібрання в Європарламенті для обговорення ескалації російської агресії на кордоні з Україною.
ЄС: нарощування військ РФ на кордоні з Україною найбільше за увесь час ЄС: нарощування військ РФ на кордоні з Україною найбільше за увесь час
Глава дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель знову закликав Росію до деескалації ситуації на кордоні з Україною і заявив про найбільше зосередження російських військ, яке коли-небудь було. При цьому він заявив, що ЄС не збирається вводити проти Росії нові санкції, хоча "це може змінитися".
Loading...
Load next