Всесвітній економічний форум: Туреччина відмовилася від участі через позицію організаторів щодо війни з ХАМАС

Всесвітній економічний форум: Туреччина відмовилася від участі через позицію організаторів щодо війни з ХАМАС

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган попросив урядовців своєї країни пропустити цьогорічний Всесвітній економічний форум у Давосі через позицію організаторів щодо війни Ізраїлю проти ХАМАСу.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на власні анонімні джерела.

Як повідомили джерела, міністр фінансів Мехмет Сімсек планував відвідати щорічну зустріч, доки Ердоган, який критикував ведення Ізраїлем війни проти бойовиків у палестинському анклаві Газа, не скасував це рішення. Офіси Ердогана і Сімсека відмовилися від коментарів. Всесвітній економічний форум не одразу відповів на запит про коментар.

Засновник і виконавчий голова форуму Клаус Шваб засудив "терористичні атаки ХАМАС проти Ізраїлю". Хоча Шваб також закликав вжити заходів для захисту цивільного населення Гази, ця заява обурила турецьких політиків.

Також рішення Ердогана відкликати своїх високопосадовців з саміту ускладнює зусилля Туреччини, спрямовані на відновлення зв'язків зі світовими інвесторами після того, як роки нетрадиційної політики відштовхнули їх від неї.

Нагадаємо, Росія навесні знову спробує дестабілізувати ситуацію у Молдові ‒ Санду

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
"Звільнення кримських татар": Зеленський запропонував провести в Києві саміт із президентами Туреччини та Азербайджану "Звільнення кримських татар": Зеленський запропонував провести в Києві саміт із президентами Туреччини та Азербайджану
Володимир Зеленський також акцентував увагу на транспортно-логістичному потенціалі співпраці між країнами.
Голова МЗС Туреччини зустрівся з Кулебою у Львові та пообіцяв продовжити зусилля для припинення війни в Україні Голова МЗС Туреччини зустрівся з Кулебою у Львові та пообіцяв продовжити зусилля для припинення війни в Україні
Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу зустрівся з головою МЗС України Дмитром Кулебою у Львові
Loading...
Load next