Кабмін ухвалив план виконання рекомендацій Єврокомісії для початку перемовин про вступ до ЄС

Кабмін ухвалив план виконання рекомендацій Єврокомісії для початку перемовин про вступ до ЄС

Кабінет міністрів України на засіданні затвердив план заходів з виконання рекомендацій Європейської комісії на шляху до початку перемовин про членство в ЄС.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Це документ на понад сто сторінок, покликаний структурувати та обʼєднати зусилля органів влади як для виконання рекомендацій Єврокомісії, які ми отримали у листопаді 2023 року в межах пакету розширення ЄС, так і для якнайшвидшої підготовки та ефективної участі у переговорному процесі зі вступу України до Євросоюзу, – зазначила віцепремʼєр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

Документ визначає більш ніж 350 заходів щодо виконання політичних рекомендацій Єврокомісії, а також ключових рекомендацій за усіма переговорними розділами відповідно до кластерного підходу, строки їх виконання, відповідальних органів державної влади та алгоритм моніторингу реалізації положень плану.

Ми маємо на меті продовжувати динамічний темп на шляху до членства в ЄС, тому йдемо на крок вперед, адже план заходів сформовано з урахуванням того, що Європейська комісія здійснюватиме оцінку прогресу України в межах пакету розширення ЄС за період з червня 2023 року по червень 2024 року. Маємо бути готові заздалегідь, – наголосила Ольга Стефанішина.

План заходів підготовлено на виконання доручення премʼєр-міністра України щодо плану організації підготовки проєктів актів та виконання інших завдань, необхідних для забезпечення реалізації указу президента України від 8 листопада 2023 року “Про деякі заходи з підготовки до переговорного процесу зі вступу України до Європейського Союзу”.

Нагадаємо, Умєров і Сирський обговорили план дій ЗСУ на 2024 рік

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
"Нетверезий слуга народу": у Верховній Раді розгорівся алкогольний сканадал
У Верховній Раді розгорівся "алкогольний скандал" між Петром Петром Порошенком та одним із депутатів "Слуги народу" - Сергієм Швецем.
Настав час скласти Україні дорожню карту для вступу до ЄС і НАТО: Кулеба Настав час скласти Україні дорожню карту для вступу до ЄС і НАТО: Кулеба
Україні потрібна чітка європейська та євроатлантична перспектива, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на форумі Re: Open Zakarpattia.
"Шлях до ЄС - він для нас не потрібен зовсім", - Гордон (відео) "Шлях до ЄС - він для нас не потрібен зовсім", - Гордон (відео)
Журналіст запевняє, що Європейський Союз приречений на розпад. Він також прогнозує, що цьому завадить США.
Loading...
Load next