Монастирський заявив, що Україна готується до ескалації на кордоні з Білоруссю

Монастирський заявив, що Україна готується до ескалації на кордоні з Білоруссю
За словами Дениса Монастирського, Україна зацікавлена в розширенні співробітництва з ЄС для спільного протистояння загрозам гібридного характеру.

Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський провів телефонну розмову із Комісаром ЄС із внутрішніх справ Ільвою Йоханссон. Про це повідомляє пресслужба МВС.

Ми розглядаємо ситуацію на білорусько-польському кордоні в контексті стратегії Кремля на послаблення Євросоюзу, – зазначив міністр внутрішніх справ України.

Очільник МВС зауважив, що події на кордоні з Білоруссю, країнами Балтії та Польщі дають змогу прогнозувати можливу ескалацію та нарощення нелегальної міграції на українсько-білоруському кордоні, через що Україна посилює його охорону.

Очільник МВС України звернув увагу європейських партнерів на доцільність використання другої фази проєкту «Підтримка ЄС у зміцненні інтегрованого управління кордонами в Україні (EU4IBM)», аби облаштувати українсько-білоруську ділянку кордону та покращити матеріально-технічну базу прикордонників для ефективної протидії незаконній міграції та переміщенню контрабанди, - йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, раніше Денис Монастирський заявив, що в областях, які межують із Білоруссю, може бути запроваджено надзвичайний стан у разі загострення ситуації.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
"Під дулами автоматів їх супроводжують до кордону", - Монастирський про те, як мігранти потрапляють на кордон Білорусі та Польщі "Під дулами автоматів їх супроводжують до кордону", - Монастирський про те, як мігранти потрапляють на кордон Білорусі та Польщі
Денис Монастирський розповів, що мігранти потрапляють на кордон Білорусі та Польщі під виглядом туристів.
Ситуація з мігрантами: Польща може закрити кордон з Білоруссю Ситуація з мігрантами: Польща може закрити кордон з Білоруссю
Прем'єр-міністр Польщі Моравецький запланував серію візитів до країн ЄС для обговорення з партнерами в Європі поточної геополітичної ситуації і загроз зі східного напрямку.
"Виріжемо всіх мерзотників": Лукашенко відповів на запитання, чому знищує громадянське суспільство в Білорусі "Виріжемо всіх мерзотників": Лукашенко відповів на запитання, чому знищує громадянське суспільство в Білорусі
Олександр Лукашенко, який називає себе президентом Білорусі, в інтерв'ю ВВС погрожував ліквідувати структури в республіці, які фінансують країни Заходу.
Loading...
Load next