У ЄС планують створити посаду єврокомісара з питань оборони - Politico

У ЄС планують створити посаду єврокомісара з питань оборони - Politico

У ЄС розглядають можливість створення посади єврокомісара з питань оборони, який контролюватиме промислові аспекти оборонної політики блоку.

Про це повідомляє Politico з посиланням на власні джерела.

У зв’язку з війною, що вирує в Україні, а кандидатуру Дональда Трампа знову включено у виборчий бюлетень у США, ЄС розглядає можливість створення нової посади комісара з питань оборони для контролю за промисловими аспектами оборонної політики, - заявили троє людей, які безпосередньо знайомі з цим питанням.

Відповідаючи на запитання про плани щодо створення посади комісара з оборони, один з високопоставлених дипломатів ЄС сказав: "Я б здивувався, якби вони цього не зробили. До оборони може бути докладено суттєвий фінансовий пакет. Тому вам знадобиться хтось, хто буде за цим стежити".

Хоча рішення про склад та функції своєї колегії ухвалюватиме новий керівник Єврокомісії, я можу підтвердити, що президентка Урсула фон дер Ляєн дуже позитивно ставиться до цього, - заявив Politico представник Єврокомісії.

Представник Комісії та високопоставлений чиновник з великої країни ЄС також сказав, що хоча розмови про цю посаду були серйозними, дискусії щодо її масштабів, ймовірно, будуть суперечливими.

Зростає думка, що Європа повинна зробити набагато більше в обороні. Тож ми, швидше за все, побачимо щось з такою назвою, - додав неназваний чиновник.

Нагадаємо, Дрони для ЗСУ: Поліцейські ліквідували злочинне угруповання, яке ошукало українців більш ніж 45 млн

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
ЄС сказав "так" євроінтеграції України, – президент Литви ЄС сказав "так" євроінтеграції України, – президент Литви
Зазначається, що екстрений саміт ЄС ухвалив компромісне рішення.
Кулеба закликав Європейський Союз вжити заходів щодо попередження чергової агресії Росії Кулеба закликав Європейський Союз вжити заходів щодо попередження чергової агресії Росії
Кулеба розповів Боррелю про безпекову ситуацію на Донбасі, в Криму та вздовж українських кордонів.
Loading...
Load next