Дрони для ЗСУ: Поліцейські ліквідували злочинне угруповання, яке ошукало українців більш ніж 45 млн

Дрони для ЗСУ: Поліцейські ліквідували злочинне угруповання, яке ошукало українців більш ніж 45 млн

За результатом моніторингу пропозицій з продажу БПЛА 92 потерпілих перерахувало шахраям понад 45 мільйонів гривень.

Про це повідомляє Нацполіція.

Серед ошуканих — громадяни з усіх регіонів України різного віку й професій, яких обʼєднало бажання допомогти українським військовим. Організували злочинну схему дві жінки, які й раніше використовували надзвичайні ситуації в країні для ошукування громадян. Так, в період блекаутів вони продали та не поставили 40 старлінків.

За даними провадженням у 2023 році слідчі Нацполіції вже оголосили їм про підозри і скерували обвинувальні акти в суд. Після цього зловмисниці не поставили понад 600 дронів різного типу для потреб Збройних сил України.

В лютому цього року оперативники Департаменту карного обшуку та слідчі Нацполіції провели 7 обшуків за місцем проживання фігурантів на території м. Києва, Одеської та Волинської областей.

Крім того, майно підозрюваних вартістю понад 4,5 мільйони гривень та 28,6 мільйонів гривень на банківських рахунках залучених до схеми підприємств були заарештовані.

Нагадаємо, Хотів передати спецслужбам рф та Ірану новітні розробки України: СБУ затримала зрадника

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Спецпризначенці Нацполіції розпочали зачистку міста Буча (відео) Спецпризначенці Нацполіції розпочали зачистку міста Буча (відео)
Крім того, поліція посилює патрулювання в усіх звільнених містах Київщини.
Поліція викрила шахрайську фінансову піраміду Just2Trade Поліція викрила шахрайську фінансову піраміду Just2Trade
Фінансову піраміду Just2Trade в Україні організував росіянин. Завдяки шахрайській схемі злочинці продавали в інтернеті неіснуючі цінні папери.
"Живі щити" та вивезення тіл: розвідка розповіла правду про "гуманітарні коридори" від Росії "Живі щити" та вивезення тіл: розвідка розповіла правду про "гуманітарні коридори" від Росії
7 березня окупанти оголосили про відкриття "гуманітарних коридорів". Втім, варіант запропонований Москвою не має нічого спільного з загальноприйнятими поняттями про евакуацію мирного населення із зони бойових дій.
Loading...
Load next