Президентка Грузії заявила про зростання загроз з боку Росії

Президентка Грузії заявила про зростання загроз з боку Росії

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі заявила про зростання перед парламентськими виборами загроз з боку Росії і наголосила, що єдина перспектива для Тбілісі - бути ближче до ЄС.

Про це вона повідомила в ефірі Sky News.

Ми знаємо, що означає жити поряд з імперією, яка ніколи не перестане бути імперіалістичною, - заявила Зурабішвілі.

На запитання ведучої про те, чи відчуває уряд країни тиск з боку Росії і яку пораду може дати Грузія Україні, Зурабішвілі сказала, що не впевнена, "що ми маємо давати якісь поради українцям. Бо в нас були майже паралельні історії: імперіалістична Росія ХІХ століття, радянська Росія ХХ століття, були вторгнення - ми пройшли через все це разом".

Тож ми стоїмо на одному шляху, ми знаємо, що наша єдина перспектива — бути ближчими до Європейського Союзу і саме цим шляхом ми підемо з Україною. Ми разом із Молдовою були асоційованим тріо, а війна в Україні фактично прискорила цей шлях та привела наші країни до статусу кандидатів», - додала президент Грузії.

Щодо впливу Росії на Грузію, Зурабішвілі зазначила, що напередодні парламентських виборів у країні є побоювання того, що Москва втрутиться у процес голосування та розв'яже гібридну війну.

 Ми стурбовані цим, тому що 20% наших територій окуповано; ми стурбовані цим, тому що в жовтні ми маємо дуже важливі вибори, і ми знаємо досвід багатьох інших країн, набагато сильніших, ніж ми, як Росія може втручатися у вибори і як Росія може розв'язати гібридну війну. Ми особисто стикаємось із цим — кібератаки, можливе використання економічного тиску, пропаганда, фінансування маргінальних груп, — заявила глава держави.

За її словами, у Грузії є проросійські групи, які відкрито не заявляють про це, але отримують фінансування, поширюють антизахідну пропаганду.

Відповідаючи на запитання про спробу імпічменту, ініційованого минулого року «Грузинською мрією» через зустрічі з європейськими лідерами, не узгоджені з грузинським урядом, президент наголосила, що її візити стали однією з причин надання Грузії статусу кандидата до ЄС.

Нагадаємо, Невизнане Придністров'я звернулось до рф по "допомогу"

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
США не закриватимуть українське небо, тому що не хочуть ув’язуватись у війну — Псакі США не закриватимуть українське небо, тому що не хочуть ув’язуватись у війну — Псакі
Сполучені Штати не оголошуватимуть український повітряний простір безполітною зоною, оскільки це вимагатиме американської військової присутності та фактично зробить США стороною конфлікту, що може створити потенціал для війни між двома ядерними державами.
Loading...
Load next