Я не надішлю в Україну жодного солдата бундесверу ‒ Шольц

Я не надішлю в Україну жодного солдата бундесверу ‒  Шольц

Канцлер ФРН Олаф Шольц сповнений рішучості не допустити війни між Росією і НАТО.

Про це він повідомив у своєму подкасті Kanzler Kompakt.

Ми не хочемо, щоби війна Росії проти України стала війною між Росією і НАТО… НАТО не є і не буде стороною війни, - заявив Шольц і підкреслив, що всі союзники погоджуються з цим.

Це означає, продовжив глава уряду, що Німеччина не стане брати участь у війні.

Як канцлер Німеччини я не надішлю в Україну жодного солдата нашого бундесверу, ‒ заявив він.

Шольц зауважив, що в Німеччині та в Європі, зрозуміло, дискутують, що робити в умовах, коли Росія продовжує свою нищівну війну проти сусіда. За його словами, Німеччина разом з партнерами та союзниками посилюють підтримку України. Мужні українські солдати потребують, за оцінкою Шольца, насамперед більше боєприпасів і зброї, у тому числі для захисту з повітря. Через це, нагадав Шольц, він особисто проводить консультації з партнерами. Багато хто це зрозумів, і разом ми продовжуємо зараз та посилюємо підтримку Україні.

Характерно, що подкаст вийшов «поза графіком», в середині тижня, хоча традиційно канцлер записує свої меседжі щосуботи. Тим часом на Берлін зростає тиск з боку Лондона та Парижа через відмову Шольца передати Україні ракети Taurus.

Ми беремо до уваги заяви від наших французьких і британських партнерів. Але канцлер Шольц оприлюднив свою позицію і пояснив, чому він проти передачі ракет, ‒ заявив на брифінгу заступник речника Федерального уряду Вольфганг Бюхнер.

Нагадаємо, Протести фермерів: литовські посадовці приїхали на кордон з Польщею

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
5 тисяч військових касок: дружина посла України в Німеччині назвала секонд-хендом німецьку допомогу Києву 5 тисяч військових касок: дружина посла України в Німеччині назвала секонд-хендом німецьку допомогу Києву
Тим часом, в Україну прибула третя партія військової допомоги США.
Меркель запросила Зеленського в Берлін обговорити ситуацію на Донбасі Меркель запросила Зеленського в Берлін обговорити ситуацію на Донбасі
Канцлерка Федеративної Республіки Німеччина Ангела Меркель у телефонній розмові запросила президента України Володимира Зеленського найближчим часом відвідати Берлін з офіційним візитом.
Зеленський разом із Меркель та Макроном закликали Росію відвести свої війська від України Зеленський разом із Меркель та Макроном закликали Росію відвести свої війська від України
Лідери трьох держав звернулись до Російської Федерації із закликом відвести війська від кордону з Україною. Це політики повідомили за сьогоднішніми підсумками переговорів у Парижі.
Loading...
Load next