5 тисяч військових касок: дружина посла України в Німеччині назвала секонд-хендом німецьку допомогу Києву

5 тисяч військових касок: дружина посла України в Німеччині назвала секонд-хендом німецьку допомогу Києву
Тим часом, в Україну прибула третя партія військової допомоги США.

Дружина посла України в Німеччині Світлана Мельник заявила, що Німеччина надішле Україні 5 тисяч захисних військових касок, які вже колись використовувалися. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

За інформацією наших німецьких друзів-журналістів, йдеться не просто про 5 тисяч шоломів. Йдеться про 5 тисяч СЕКОНД-ХЕНД касок. Ці шоломи як виявляється вже були у використанні! Ось так Німеччина — одна з найзаможніших країн світу — демонструє історичну відповідальність Берліна за мінімум 8 мільйонів українських жертв нацистської окупації, — написала вона.

Нагадаємо, Німеччина, яка спочатку відмовилася постачати військову допомогу Україні, таки вирішила відправити українським військовим п'ять тисяч захисних касок.

Відповідну заяву зробила міністерка оборони Німеччини Крістіна Ламбрехт, пише Süddeutsche Zeitung.

Це дуже чіткий сигнал, що ми на вашому боці, — сказала Ламбрехт після засідання оборонного комітету в Бундестазі.

Крім того, Ламбрехт нагадала, що Німеччина підтримує суверенітет і територіальну цілісність України, а дотримання міжнародного права не може бути предметом переговорів.

Раніше повідомлялося, що Німеччина пригрозила Росії санкціями проти "Північного потоку-2".

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Голова МЗС Туреччини зустрівся з Кулебою у Львові та пообіцяв продовжити зусилля для припинення війни в Україні Голова МЗС Туреччини зустрівся з Кулебою у Львові та пообіцяв продовжити зусилля для припинення війни в Україні
Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу зустрівся з головою МЗС України Дмитром Кулебою у Львові
"Істерія, яка сьогодні нагнітається з боку РФ": Данілов у прямому ефірі пояснив, для чого Росія пересуває свої війська на кордоні "Істерія, яка сьогодні нагнітається з боку РФ": Данілов у прямому ефірі пояснив, для чого Росія пересуває свої війська на кордоні
Начальник ГУР Міноборони Кирило Буданов в інтерв'ю Military Times заявив, що Росія сконцентрувала понад 92 тисячі військових біля кордонів з Україною.
600 бійців спеціального призначення готові направити британці на кордон України з Росією 600 бійців спеціального призначення готові направити британці на кордон України з Росією
Британська оперативна група SAS і Paras збирається мобілізувати в Україну військових, оскільки МІ-6 попереджає прем'єр-міністра, що президент Путін може бути загрозою для України та Заходу.
Loading...
Load next