Орбан знову виступив з критикою ЄС та "західного світу"

Орбан знову виступив з критикою ЄС та "західного світу"

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан знову виступив з критикою ЄС та "західного світу", а також закликав прихильників допомогти йому "окупувати Брюссель" на виборах до Європарламенту, що відбудуться влітку.

Про це повідомляє AP.

Орбан у промові, приуроченій до річниці угорської революції 1848 року проти правління династії Габсбургів, порівняв ЄС з імперськими окупантами, а також назвав "західний світ" джерелом безкультур'я та руйнування.

Вони починають війни, руйнують світи, перекроюють кордони країн та пожирають усе, як сарана... Ми, угорці, живемо інакше і хочемо жити інакше, – заявив Орбан, звертаючись до натовпу, багато яких, за даними ЗМІ, звозили у Будапешт автобусами.

Голова уряду Угорщини традиційно критикував ЄС за політику щодо імміграції та прав ЛГБТ, а також апелював до національної гордості та суверенітету. Орбан заявляв, що "Брюссель — не перша імперія, яка накинула оком на Угорщину".

Народи Європи сьогодні бояться, що Брюссель відбере у них свободу. ... Якщо ми хочемо зберегти свободу та суверенітет Угорщини, у нас немає вибору: ми маємо окупувати Брюссель, - сказав він.

Нагадаємо, Фінляндія хоче заблокувати в'їзд для шукачів притулку через РФ

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Орбан закликає Європу зосередитись на переговорах, а не на озброєнні України: йому відповіли Орбан закликає Європу зосередитись на переговорах, а не на озброєнні України: йому відповіли
За словами угорського прем'єра, Європі потрібна нова стратегія.
Очільники МЗС України, Грузії та Молдови відвідають Брюссель з офіційним візитом Очільники МЗС України, Грузії та Молдови відвідають Брюссель з офіційним візитом
Глави Міністерств закордонних справ України, Грузії та Молдови відвідають Брюссель зі спільним офіційним візитом 24 червня.
Loading...
Load next