Україна веде переговори щодо безпекових угод із десятьма державами

Україна веде переговори щодо безпекових угод із десятьма державами

Україна наразі веде переговори із десятьма державами щодо підписання двосторонніх угод про гарантії безпеки.

Про це розповів заступник керівника Офісу Президента України, дипломатичний радник Президента Ігор Жовква в ефірі марафону «Єдині новини».

На сьогодні делегація веде переговори з десятьма державами. Не будемо анонсувати хід переговорів і де та коли та чи інша угода буде укладена, - сказав Жовква.

Він зазначив, що серед партнерів спостерігається певна конкуренція, хто раніше підпише таку угоду. Жовква також наголосив, що кожна така угода показує Росії, що країни-партнери допомагатимуть Україні і під час війни, і після її завершення.

Дипломат пояснив, що якщо Україна стане членом НАТО під час десятирічного строку дії угод, то передбачена ними безпекова система буде вбудовуватись у систему безпеки альянсу.

Нагадаємо, На Рівненщині чоловік переробляв старі пістолети на нові і незаконно продавав їх

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Україна запропонувала ізраїльському прем'єру стати посередником у переговорах з Росією Україна запропонувала ізраїльському прем'єру стати посередником у переговорах з Росією
Українська влада запропонувала прем'єр-міністру Ізраїлю Беньяміну Нетаньягу стати посередником на переговорах між Києвом та Москвою.
Україна вперше візьме участь у переговорах глав МЗС східного флангу НАТО Україна вперше візьме участь у переговорах глав МЗС східного флангу НАТО
Вперше в історії Україна візьме участь у переговорах голів міністерств закордонних справ Східного флангу НАТО, до яких входять Румунія, Польща, Грузія та Туреччина. Зумовлено це російською агресією та обговоренням питань щодо посилення присутності НАТО в Чорноморському регіоні.
Володимир Зеленський провів телефонні переговори з королем Йорданії Володимир Зеленський провів телефонні переговори з королем Йорданії
Під час розмови український президент висловив підтримку королю та запевнив його у забезпеченні стабільності та безпеки Йорданії.
Loading...
Load next