Макрон прагне домінувати в ЄС у ролі лідера — The Telegraph

Макрон прагне домінувати в ЄС у ролі лідера — The Telegraph

Президент Франції Емманюель Макрон прагне бути визнаним як ключовий лідер в Європі в контексті зміни політичного пейзажу як на міжнародному, так і на внутрішньому рівнях.

За даними видання, Макрон веде боротьбу за першість поряд німецьким канцлером Олафом Шольцем, якого вважають більш обережним, пише The Telegraph.

Коментарі президента щодо можливості відправки європейських військ в Україну на паризькому саміті у лютому стали несподіваним кроком для Макрона, який раніше підкреслював важливість дипломатичних зв’язків з Росією та відповідного підходу до вирішення конфлікту.

The Telegraph провів співбесіди з численними джерелами в Єлисейському палаці та Бундестазі, щоб розкрити причини цих різких змін у позиції.

Згідно з виданням, Німеччина неодноразово натякала на те, що Франція не є єдиною ключовою військовою державою Євросоюзу. Коли Шольц закликав європейських союзників активізувати поставки важливої ​​зброї для України — це викликало занепокоєння в Франції.

Макрон згадав початкову пропозицію Німеччини щодо касок для України, наголосивши на пожертвуваннях Франції у вигляді ракет Scalp і закликав Шольца наслідувати приклад Франції з ракетами Taurus.

Нагадаємо, У Молдові прокоментували повідомлення про вибух дрона у військовій частині у Тирасполі

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Макрон закликає ЄС інвестувати у систему колективної безпеки на тлі агресії Росії Макрон закликає ЄС інвестувати у систему колективної безпеки на тлі агресії Росії
Політик також закликав ЄС до "відвертого діалогу" з Росією.
Макрон заявив, що Захід ніколи не допустить нових військових операцій в Україні Макрон заявив, що Захід ніколи не допустить нових військових операцій в Україні
Сполучені Штати Америки та країни Європейського Союзу повинні дати зрозуміти Росії, що вони ніколи більше не допустять ще однієї військової операції на території України.
Без України Євросоюз і НАТО сьогодні не будуть сильними – Андрій Єрмак Без України Євросоюз і НАТО сьогодні не будуть сильними – Андрій Єрмак
Україна стане одним із засновників та лідерів нової системи безпеки, яка має бути створена після цієї війни.
Loading...
Load next