Уряд Польщі створив Раду з питань співпраці з Україною

Уряд Польщі створив Раду з питань співпраці з Україною

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск підписав розпорядження про створення Ради з питань співпраці з Україною – громадського органу, який займатиметься двосторонніми відносинами й питанням відбудови.

Про це повідомив уповноважений з відновлення України в польському уряді Павел Коваль в інтерв’ю РАР.

Коваль сказав, що очолить новостворену Раду співпраці з Україною.

Це буде громадський орган, до якого увійдуть представники науки, бізнесу, уряду та місцевої влади. Цей склад буде сформований протягом найближчих тижнів, – додав він.

У межах Ради функціонуватимуть робочі групи, вона співпрацюватиме з польськими аналітичними центрами й матиме представництва в регіонах, розповів Павел Коваль. Він уточнив, що детальніше структуру й функції органу визначать найближчим часом.

Уповноважений уряду Польщі пояснив, що ідея полягає у створенні інституції, "яка буде застосовувати більш цілісний підхід до польсько-українських відносин".

Ми виходимо з припущення, що вони є унікальними, не лише через історичні питання, але й через участь Польщі у допомозі Україні, яка захищається, та роль Польщі у процесі її відновлення, – підкреслив Коваль.

Нагадаємо, Понад 1000 жителів ТОТ Запоріжжя перебувають у полоні - Федоров

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
"Під дулами автоматів їх супроводжують до кордону", - Монастирський про те, як мігранти потрапляють на кордон Білорусі та Польщі "Під дулами автоматів їх супроводжують до кордону", - Монастирський про те, як мігранти потрапляють на кордон Білорусі та Польщі
Денис Монастирський розповів, що мігранти потрапляють на кордон Білорусі та Польщі під виглядом туристів.
Монастирський заявив, що Україна готується до ескалації на кордоні з Білоруссю Монастирський заявив, що Україна готується до ескалації на кордоні з Білоруссю
За словами Дениса Монастирського, Україна зацікавлена в розширенні співробітництва з ЄС для спільного протистояння загрозам гібридного характеру.
Пільгових періодів для розмитнення «євроблях» більше не буде Пільгових періодів для розмитнення «євроблях» більше не буде
Таку заяву можна прочитати у Telegram Данила Гетманцева.
Loading...
Load next