Україна має отримати запрошення до НАТО - Дуда

Україна має отримати запрошення до НАТО - Дуда

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що союзники мають офіційно запросити Україну до НАТО, хоча повноцінним членом вона зможе стати лише після завершення війни.

Як повідомляє RMF24 про це польський президент сказав на зустрічі "Бухарестської дев’ятки" у Ризі.  

Коментарі Дуди пролунали у контексті польських пріоритетів на майбутньому саміті НАТО у Вашингтоні, серед них він назвав подальше посилення обороноздатності Альянсу, перегляд підходу НАТО до Росії та роботу над реалізацією євроатлантичних прагнень України. 

Серед іншого, Дуда заявив, що союзники мають офіційно запросити Україну у НАТО.

Для нас очевидно, що Україну не можна повною мірою прийняти до Альянсу до того, як закінчиться війна. Але цей процес, на нашу думку, має тривати, тому що це також буде демонстрацією НАТО для Росії, що прагнення України щодо членства в Альянсі чують, розуміють і рухаються до їхньої реалізації, – сказав Анджей Дуда. 

Нагадаємо, Сирський: Ворог наступає по всьому фронту, найгарячіше - на Покровському та Курахівському напрямках

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Україну та Грузію не запросили на саміт НАТО, який відбудеться 14 червня – генсек Альянсу Україну та Грузію не запросили на саміт НАТО, який відбудеться 14 червня – генсек Альянсу
Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг пояснив, чому представники України і Грузії не були запрошені на саміт НАТО. За його словами, формат даного заходу не передбачає участі в ньому країн-партнерів.
Президент Польщі пропонує провести зустріч України і НАТО на високому рівні Президент Польщі пропонує провести зустріч України і НАТО на високому рівні
Подібні зустрічі блокує Угорщина через невдоволення із дотриманням прав угорської меншини.
У МЗС розчаровані тим, що Україну не запросили на червневий саміт НАТО У МЗС розчаровані тим, що Україну не запросили на червневий саміт НАТО
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба висловив своє розчарування тим, що НАТО не може знайти формату участі України в саміті Альянсу, який повинен відбутися 14 червня.
Loading...
Load next