Хорватія не підтримає мир, який передбачає відмову від територій - прем’єр Пленкович

Хорватія не підтримає мир, який передбачає відмову від територій - прем’єр Пленкович

Хорватія підтримає лише такі перемовини, які не вимагатимуть від України капітуляції та відмови від своїх територій.

Про це повідомляє прем’єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович під час виступу на Глобальному саміті миру у Швейцарії.

Коментуючи заяву Володимир Путіна про "мирний варіант урегулювання конфлікту" Пленкович зазначив, що "Хорватія ніколи не підтримає мир, у якому жертва повинна капітулювати та здати свої території".

Справжній мир повинен передбачати негайне припинення вогню, сильну міжнародну участь, яка ґрунтуватиметься на попередньому досвіді, і залучення персоналій високо рівня, яким довіряють обидві сторони, - додав прем'єр-міністр.

Він наголосив, що країни мають підтримати план миру Володимира Зеленського, щоб досягнути "справедливого миру та українського майбутньому в тому, що стосується її територій, та в тому, що стосується її цінностей".

Нагадаємо, У Румунії офіційно взяли на озброєння другу систему ППО Patriot

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Львівський депутат намалював портер Путіна під час роботи (відео) Львівський депутат намалював портер Путіна під час роботи (відео)
Львівський депутат від ЄС Юрій Гринів у міськраді відкрив на телефоні зображення Володимира Путіна, дістав аркуш паперу та почав змальовувати його обличчя.
Кабмін затвердив стратегію деокупації Криму Кабмін затвердив стратегію деокупації Криму
Кабінет міністрів на засіданні 29 вересня затвердив Стратегію деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та Севастополя. Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.
Україна вишле російського дипломата – дзеркальна відповідь на дії РФ Україна вишле російського дипломата – дзеркальна відповідь на дії РФ
МЗС РФ висилає з Росії консула України Сергія Дірезу. Він брав активну участь у захисті громадян України, відвідував суди і СІЗО, де незаконно тримають українських політв'язнів.
Loading...
Load next