Вірменія визнала Палестинську державу

Вірменія визнала Палестинську державу

У Міністерстві закордонних справ Вірменії заявили про визнання Палестинської держави.

Про це повідомляють на сайті МЗС країни.

У повідомленні відомства зазначається, що катастрофічна гуманітарна ситуація у секторі Гази та військовий конфлікт, що триває, сьогодні є одними з першочергових питань міжнародного політичного порядку денного, що потребують врегулювання.

 Республіка Вірменія категорично відкидає напади на цивільну інфраструктуру, насильство щодо цивільного населення, захоплення заручників та полон цивільних осіб під час збройного конфлікту, а також приєднується до вимог міжнародного співтовариства про їхнє звільнення без передумов, - заявили в МЗС.

Також йдеться, що Республіка Вірменія приєдналася до резолюцій Генеральної асамблеї ООН, які закликають до негайного припинення вогню у секторі Гази. "Більше того, Республіка Вірменія щиро зацікавлена у встановленні миру та стабільності на Близькому Сході, довготерміновому мирі між єврейським та палестинським народами". 

Як зазначається, «на різних міжнародних майданчиках ми завжди виступали за мирне та всеосяжне врегулювання палестинського питання та продовжуємо підтримувати вирішення ізраїльсько-палестинського конфлікту на основі принципу "двох держав"».

Ми переконані, що це єдиний спосіб гарантувати, що палестинці та ізраїльтяни зможуть втілити у життя свої легітимні прагнення, - заявили у МЗС.

Також у відомстві додали: "На підставі вищевикладеного Республіка Вірменія підтверджує свою відданість міжнародному праву, принципам рівності, суверенітету та мирного співіснування народів та визнає Державу Палестина".

Нагадаємо, Південна Корея викликала посла РФ «на килим» через нову угоду Москви та Пхеньяна

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next